Wifi Şifresi Nasıl Öğrenilir?

Pek çok yerde wifi kullanılmaktadır. Evlerde, kafelerde ve toplu yaşam alanlarının çoğunda wifi aracılığı ile internet kullanılmaktadır. Birçok kişi telefonuna veya bilgisayarına bağladığı wifi şifresini unutmakta ve şifreye ulaşamamaktadır. Bu durumda wifi kırma ile wifi şifresini öğrenmek mümkün.
Wifi Şifresi Nasıl Öğrenilir?

Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar veya tablet kullanırken wifi şifresini unuttuysanız kolaylıkla wifi şifresini kırabilirsiniz. Bunun için Windows 7, 8, 8.1 ve 10 sürümlerini kullanmanız gerekir. Windows sürümlerini kullanıp da wifi şifresini öğrenmek istiyorsanız bilgisayarınızın sağ alt köşesinde yer alan ağ bağlantısı simgesine tıklayıp Ağ Paylaşım Merkezine tıklamanız gerekir.

Karşınıza bir pencere açılacak ve bu pencerenin Bağlantılar bölümünden Kablosuz İnternet Bağlantısı seçeneğine tıklıyorsunuz. Buradan Kablosuz Özellikleri seçeneğine tıklıyorsunuz. Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza bir Güvenlik sayfası çıkacak. Bu sayfadan Karakterleri Göster sekmesine tıklamanız gerekir. Son olarak bu sayfada wifi şifresini görebilirsiniz.

Mac Wifi Şifresi Öğrenme

Bilgisayarınızdaki işletim sistemi Windows değil de Mac OS ise, wifi şifresini öğrenmek için farklı adımları takip etmeniz gerekir. Öncelikle bilgisayar ya da tabletin sol alt tarafında yer alan Finder seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkacak olan pencerede Uygulamalar sekmesine tıklayın. Uygulamalar sekmesini açtıktan sonra karşınıza İzlenceler klasörü çıkacaktır. İzlenceler klasörüne girdiğinizde Anahtar Zincir Erişimi klasörünü açmanız gerekir.

Bu programı ilk açtığınızda sizden şifre isteyebilir bu durumda ilk önce Apple hesabınızın şifresini deneyin. Daha sonra ekranın sağ üst kısmında bulunan arama kutusuna Airport yazın ve kısa süre içinde bugüne kadar o bilgisayara bağlandığınız modemler ve şifreleri sıralanacaktır. Buradan şifresini kırmak istediğiniz wifinin ismini tıklayarak şifresini görebilirsiniz.

Android Üzerinden Wifi Öğrenme

Eğer kullanmış olduğunuz bilgisayar ya da telefon Android işletim sistemine sahip ise wifi şifresini öğrenmek için yazılımların size sağladığı limitleri kaldırmanız gerek. Bu işlem garantinizi sistem dışı göstereceği için ve bununla beraber ülkemizde bu işlem yasal olmadığı için Android üzerinden wifi şifresi öğrenme bilgilerine hiçbir internet sitesinde öğrenemezsiniz. Wifi şifresi öğrenme bilgileri ile artık unutsanız da her yerde internete bağlanabiliyorsunuz.