WhatsApp'tan yeni özellik! Dolandırıcılara karşı sizi koruyacak! Hemen bunu yapın

WhatsApp son zamanların büyük sorunu olan dolandırıcılık ile ilgili bir adım attı. Artık aramalar size gelmeyecek. Bu özelliği aktive etmeniz yeterli.
WhatsApp'tan yeni özellik! Dolandırıcılara karşı sizi koruyacak! Hemen bunu yapın

WhatsApp dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat sürekli yapmış olduğu güncelleme çalışmaları ile birlikte yeni yeni özellikler sunmaya devam eden WhatsApp bu kez de son zamanların şikayet sorunu olan bir özellik sundu. Bu özellik sayesinde artık dolandırıcılar tarafından yapılan aramalar size gelmeyecek.

WhatsApp milyonlarca kullanıcısı olan ve dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu sebeple buradan yapılan yabancı numaralardan gelen aramalar dolandırıcılık sorununu ortaya çıkardı. Hal böyle olunca WhatsApp tarafından yeni bir özellik uygulamaya eklendi.

DOLANDIRICILARA KARŞI KORUYACAK

WhatsApp tarafından gelen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık yabancı numaralardan gelen aramaları engelleyebilecek. Böylece gelen aramalar direkt olarak engellenmiş olacak.

WhatsApp Türkiye'de son zamanlarda yaşanan dolandırıcılık sorununa bir çözüm getirdi. Buna göre gelen spam çağrıları engelleme özelliği sunuldu. Bu çağrılar genelde kullanıcıları dolandırmak için yapılmaktadır. Kişisel bilgileri ele geçirmek için yapılan bu çağrılara cevap vermemek en iyisi olacaktır. Fakat WhatsApp yeni bir özellik sundu.

Bu özelliği aktive ederek yabancı numaralardan gelen aramaların direkt olarak meşgule düşmesini sağlayabilir ve aramaların geldiğini bile görmeyebilirsiniz. Bunun için yeni bir özellik eklendi. Bu özelliği kullanarak dolandırıcılardan korunabilirsiniz.

Türkiye'ye Endonezya, Hindistan ve Pakistan gibi birçok ülkeden arama geliyor. Son zamanlara artan bu dolandırıcılık girişimine WhatsApp bir dur dedi. Birçok kişinin dolandırılmasına sebep olan bu sistem artık işlemeyecek. Sizde bu özelliği aktive ederek dolandırıcılardan bilgilerinizi koruyabileceksiniz.