WhatsApp'tan grup yöneticilerine müjde! Grup yöneticileri artık daha yetkili

WhatsApp yöneticilerine daha fazla yetki verdi. Artık grup yöneticileri karar verecek.
WhatsApp'tan grup yöneticilerine müjde! Grup yöneticileri artık daha yetkili

WhatsApp grup yöneticilerine daha fazla yetki veriyor. Yeni özelliği şu anda test aşamasında ve en kısa sürede tüm kullanıcılara sunulacak. Meta çatışı altında olan WhatsApp grup yöneticileri için yönetici incelemesi adında bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en iyi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp milyonlarca kullanıcıya sahip. Buna rağmen kullanıcılarına daha iyi mesajlaşma deneyimi sunmak için ve kullanıcıların güvenliğini sağlamak için yeni özellikler üzerinde çalışmalara devam ediyor.

Bu kez de grup yöneticilerine daha fazla yetki verecek. WhatsApp'ta grup yöneticisi olan kullanıcılar tarafından artık bunu yapmak mümkün olacak. Gruplarda istenmeyen bazı mesajlar yazılabiliyor. Böyle durumlarda eğer yönetici aktif değilse durum daha da kötüye gidebilmektedir. Buna karşın bazı önlemler alınmıştır.

WHATSAPP GRUP YÖNETİCİLERİNE YETKİ VERDİ

WhatsApp yayınlamış olduğu güncelleme raporuna göre istenmeyen mesajlar doğrudan grup yöneticisine bildirilebilecektir. Yönetici incelemesi grup ayarları ekranında bir grup sohbetindeki tüm katılımcıların ilgili ya da uygunsuz buldukları mesajları doğrudan grup yöneticilerine bildirme imkanına sahip olunacak.

Yöneticisi ise sunulan bu mesajı inceleyerek uygun olup olmadığına karar verecek. Bir mesaj şikayet edildiği zaman yöneticisi herkesten önce silme ya da bildirilen içeriğin niteliğine göre uygun işlem yapma hakkında sahip olabilecektir.

Şu anda bu özellik Google Play Store'da Android için en son WhatsApp beta güncellemesini yükleyen bazı beta tes kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Fakat ilerleyen günlerde tüm kullanıcılarına sunulacaktır.