WhatsApp'tan gelen o mesaj tedirgin etti! WhatsApp üzerinden yapılan dolandırıcılığa dikkat

WhatsApp tarafından kullanıcılara gönderilen mesaj kullanıcıları tedirgin etti. Dolandırıcılara karşı yapılması gereken bazı önlemler uygulama tarafından açıklandı.
WhatsApp'tan gelen o mesaj tedirgin etti! WhatsApp üzerinden yapılan dolandırıcılığa dikkat

WhatsApp'tan gelen o mesaj kullanıcıları tedirgin etti. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp kullanıcılara mesaj gönderdi. Bu mesajda dolandırıcılara karşı bazı uyarılar yapıldı. Dolandırılmamak için alınması gereken önlemler de tek tek açıklandı.

Türkiye'deki kullanıcılara WhatsApp'tan Hindistan ve Pakistan gibi telefon kodlarında aramalar ve mesajlar gelmeye devam ediyor. Dolandırıcı korkusu yaşayan vatandaşlara ise WhatsApp'tan bir SMS geldi. Bu SMS'de kullanıcılara bazı uyarılar yapıldı.

DOLANDIRICILARA AMAN DİKKAT!

Whatsapp tarafından gönderilen SMS'te dolandırıcılara karşı uyarılar yapıldı. Bu uyarılar arasında "Ekstra Güvenlik Katmanı Ekleyin" başlıklı bir video da yer aldı. Bu videoda şimdi dene seklemi bir WhatsApp mesajı da bulunuyordu.

Yeşil onaylı WhatsApp adlı hesaptan gelen bu mesaj kullanıcıları tedirgin etti. Dolandırıcılara karşı alınması gereken bazı önlemleri içeren mesajın detayları paylaşıldı.

WhatsApp tarafından gelen mesajda şu ifadelere yer verildi; "Ekstra güvenlik katmanı ekleyin WhatsApp hesabınızı daha güvenli hale getirmek için bir PIN ayarlayabileceğinizi biliyor muydunuz? İki adımlı kimlik doğrulamasını açın ve hesabınızı emniyette tutma tedbirlerinizi güçlendirin." denildi.

DOLANDIRICILARA KARŞI BUNLARI YAPIN!

WhatsApp üzerinden bilinmeyen numaralardan gelen çağrılara karşı kullanıcıların alması gereken bazı önlemler bulunmaktadır. Bunlardan bazıları WhatsApp tarafından gönderilen mesajda paylaşılmıştır.

Buna göre hesabınızı daha güvenli hale getirmek için PIN ayarlayabilecek ayrıca iki adımlı kimlik doğrulmasını da açarak hesabınızı emniyete alabileceksiniz.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.