WhatsApp'tan gelen o çağrılara dikkat! Sakın açmayın! Dolandırılabilirsiniz

Uzmanlardan uyarı geldi. WhatsApp üzerinden gelen bu çağrı ve mesajlara dikkat. Dolandırılabilirsiniz.
WhatsApp'tan gelen o çağrılara dikkat! Sakın açmayın! Dolandırılabilirsiniz

WhatsApp üzerinden gelen o çağrıları sakın açmayın. Çünkü sizi yönlendirerek dolandırıyorlar. Peki nasıl? Son zamanlarda Türkiye'deki mobil hat kullanıcılarının şikayet ettiği ve birçok kişinin başına gelen bu durum WhatsApp üzerinden gelen yurt dışı aramaları ve mesajları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu durum Google ya da benzer bir marka ismi kullanarak para kazanmayı vadeden bir dolandırıcılık sistemi. Bu şekilde bankacılık başta olmak üzere tüm bilgiler ele geçirilebiliyor. Uzmanlar tarafından uyarı geldi. Giden paralar geri alınamıyor. Bu nedenle mutlaka dikkatli olunması gerekmektedir.

WHATSAPP'TAN GELEN O ÇAĞRILARI DİKKAT!

Son zamanlarda Türkiye'de telefon üzerinden yapılan bu dolandırıcılık sistemi bir dönem en sık başvurulan yöntemlerden biraz farklı. Bu yöntem mağduru arayan kişi kimi zaman hakim kimi zaman ise savcı olarak tanıtıyor kendini. Bu şekilde kandırmaya çalışıyor telefon sahibini.

Bu konuda devlet ve medya tarafından vatandaşlar uyarılmaktadır. Fakat suçlular boş durmuyor ve hala devam ediyorlar. Bu yüzden bu tuzağa siz de düşmeyin. Büyük paralar kaybedebilirsiniz.

BİLİNMEYEN NUMARALARI AÇMAYIN

Bilinmeyen numaralar ve yabancı numaralardan gelen mesaj ya da aramayı dikkate almayın. Hemen engellemeniz önerilmektedir. Gönderilen linklere ya da sizden yapmalarını istedikleri hiç bir şeye inanmayın.

Google, Youtube, Apple gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin isimlerini kullanan bu dolandırıcılar sizden bir videoyu beğenmenizi bir ekran fotosu atmanızı böylece size para göndereceklerini iddia ediyorlar.

Mesela gönderilen bir mesajda şu ifadeler yer aldı; “Eğer kabul ederseniz size Google üzerinden bir mağaza ismi yollayacağız. Tek yapmanız gereken bu mağazaya puan olarak 5 yıldız vermek” ifadeleri bulunmaktadır.

Paranızı alabilmek için bize ödeme yapmanız gerekiyor diyerek de son darbeyi atıyorlar.

BİLİNMEYEN NUMARALARI ENGELLEME İŞLEMİ

WhatsApp üzerinden arandığınızda ve bilmediğiniz bir numara ise bunu engellemek önerilmektedir. Engelleme işlemi ise şu şekilde yapılmaktadır;

Ayarlar kısmına girin. Daha sonra Gizlilik sekmesinde yer alan aramalar başlığında ise bilinmeyen kullanıcıları sessize al ayarını açık hale getirin. Bu şekilde size gelen çağrılar direkt olarak sessizde olacak arama telefona düşmeyecek.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlelre sunmaya gayret ediyoruz.