WhatsApp’a üç yeni özellik birden geliyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, yeni güncellemeleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. İşte WhatsApp'ın yeni özelliklerini sizlerle paylaşıyoruz.
WhatsApp’a üç yeni özellik birden geliyor
WhatsApp uygulaması blog yazısı ile yeni özelliklerini kullanıcılarına sundu. Whatsapp, uygulamanın kullanımını daha kolay hale getirmek ve uygulama içi sorunlara çözüm bulabilmek için üç yeni özellik geliştirdi.

 

Kare Kod Arkadaş Ekleme
WhatsApp’ta artık QR kodu kullanarak insanları ekleyebilirsiniz. QR kodlar, kullanıcıların telefon numaralarının kaybetme ihtimalini tamamen ortadan kaldırabiliyor. WhatsApp, bu kodlar sayesinde kişileri otomatik olarak ekleyebiliyor.
Bir süredir test sürecinde bulunan QR kod arkadaş ekleme özelliğini kullanıcılarına sunabiliyor. QR kodunu tarattıktan sonra hızlı bir şekilde kişileri listenize ekleyebilirsiniz. Ayrıca video sohbetlerinde bir katılımcının penceresi üzerine tuttuğunuz zamanda tam ekran haline de getirebileceksiniz. WhatsApp bu özelliğini hem iOS hem de Android üzerinden sunacak.

 

Gelişmiş Konferans Özelliği
Dünya çapında milyarlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, 8 kişiye kadar görüntülü konuşma imkanı sunacak. Güncellemede iOS 13 kullanıcıları için de görsel iyileştirmeler bulunuyor. WhatsApp Messenger, koronavirüs salgını sonrasında insanlar arasındaki iletişimi artırmak için yeni özellikler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Görüntülü konferans özelliği de bunlardan bir tanesidir. WhatsApp’ta video konferans en fazla 4 katılımcıya kadar yapılabiliyor. Yayınlanan en son güncelleme ile 8 kişiye kadar artırıldı.

 

Hareket Eden Çıkartmalar
Whatsapp, Android kullanıcılarını sevindirecek bir gelişmeyi de açıkladı. Yakın zamanda hareketli çıkartmak özelliği de kullanıcılarla bir araya geliyor. Daha önceden Telegram’da görmüş olduğumuz bu özellik Whatsapp için test aşamasında yer alıyor. Yeni gelecek bu özellik çıkartmalar sekmesinden seçilebilecek.
Whatsapp üzerinden reklam gösterme planları yapan Facebook kullanıcılar tarafından büyük bir tepki görünce bu durumdan vazgeçmek zorunda kalmıştı. Fakat üzerinden belirli bir zaman geçtikten sonra Whatsapp reklam gösterme planını tamamen askıya almadığı gözüküyor. Yani Whatsapp’a reklam gelmeyecek diye sevinmek şu zamanlarda erken kararlardan biri olabilir. Whatsapp’ın getirmiş olduğu yeni güncellemelerin hayatımıza nasıl bir yön vereceği şimdiden merak ediliyor. Merakla beklenen güncellemelerin yakın zamanda uygulama içerisine eklenmesi planlanıyor.