Whatsapp’a Oynatma Hızı Özelliği Geliyor

Anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, her geçen gün yeni bir özelliği kullanıcılarına tanıtıyor. Uygulamaya gelecek olan yeni özellikte ise gelen ses kayıtlarının oynatma hızı özelliği olacak.
Whatsapp’a Oynatma Hızı Özelliği Geliyor

Yeni Özellik Basına Sızdı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, pek çok ilke imza atmaya devam ediyor. Bugüne kadar verdiği hizmet sayesinde büyük başarıların altına imza atmış olan uygulama, her geçen gün yeni biz özelliği ile karşımıza çıkıyor.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün dünya devi teknoloji üreticileri arasındaki rekabet büyümeye başladı. Elbette bundan yarar sağlayan en büyük kitle ise kullanıcılar. Yapılan her bir hamle ile daha fazla sayıda kullanıcıya erişmek amaçlanıyor. Öte yandan var olan kullanıcıları da memnun etmek amaçlananlar arasında.

Bu bağlamda uygulamaların sıklıkla çeşitli özellikler geliştirdiğini ve denediğini görüyoruz. Karşımıza çıkan son hamle ise Whatsapp’tan geldi. Bilindiği gibi Whatsapp üzerinden bireyler mesajlaşabilmenin dışında görüntülü arama yapabiliyor, fotoğraf, dosya ve ses kaydı gönderebiliyor. Bu durum bireylerin çok daha rahat bir şekilde işlem yapmasına vesile oluyor.

Çok Yakında Kullanıcı İle Buluşacak

Whatsapp’ın pek çok özelliği bulunmakta. Bahsedilmiş olduğu üzere bu özelliklerden biri de kullanıcıların birbirine ses gönderebilmesi. Bu özellik sık sık tercih ediliyor olsa da bireylerin bu özelliğe dair şikayet ettiği bir kısım mevcuttu. O da gelen ses kayıtlarını hızlandırma özelliğinin bulunmamasıydı.

Ancak basına sızan haberlere göre Whatsapp şu anda ses kayıtlarının hızlandırılması için çalışma yapıyor ve çok yakın bir gelecekte bu özelliğini kullanıcıları ile paylaşacak. Yeni gelecek olan özelliğe göre se kayıtları 1.0 , 1.5 ve 2.0 şeklinde seçeneklerden birini seçebilecek ve bu sayede gelen ses kayıtları hızlandırılmış olarak dinlenebilecek.

Bu özelliğin tam olarak ne zaman tanımlanacağı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmese de çok yakında kullanıma açılacağı düşünülüyor. Öte yandan Whatsapp’ın ilk kez özelliği sızmıyor. Daha önce de WhatsApp masaüstü uygulamasında sesli ve görüntülü arama yapılacağı ile mesajların 24 saat sonra silinebilme özelliği basına yansımıştı. Kullanıcılar, Whatsapp özelliklerini merakla bekliyor.