WhatsApp Web nedir ve nasıl kullanılır?

WhatsApp Web telefondan girilen WhatsApp uygulamasının bilgisayardan da yapılabilmesidir. Bu sistemin uygulanmasıyla WhatsApp sistemini bilgisayar sisteminden de kolayca yapılabilmesidir. Bu sistemi kullanarak sadece telefondan değil bilgisayar sistemi üzerinden de sistemi kullanma kolaylığı yaşayabilirsiniz.
WhatsApp Web nedir ve nasıl kullanılır?
Bu sistem sayesinde WhatsApp mesajlarını bilgisayar sistemi üzerinden de rahatça okumaya başlayabilirsiniz. Mesaj gönderme işlemi ya da mesaj atanları görmek için bu uygulamayı yapabilirsiniz. Bilgisayara bu sistemi indirerek gelen mesajları telefondan okumak yerine bilgisayarınızın açık olduğu durumlarda bilgisayardan takip işlemini kolayca yapabilirsiniz. Bu kadar avantajlar sağlayan uygulamanın nasıl yapıldığı ve indirildiğini şu şekilde anlatarak sizlere WhatsApp Web uygulamasını anlatmaya çalışalım;

 

WhatsApp Web Uygulaması Nasıl Kullanılır?
WhatsApp uygulaması için öncelikle tarayıcınız açmanız gerekir. Tarayıcınızdan web.whatsapp.com uygulamasına tıklayarak sayfaya ulaştıktan sonra karşınıza barkod çıkacaktır. Daha sonra telefonunuzdan WhatsApp uygulaması açın ve buradan ayarlar bölümüne girin. Ayarlarda WatsApp Web bölümünü seçin. Daha sonra telefonunuzu bilgisayardaki koda doğrultarak okutun. Bu şekilde WhatsApp Web bilgisayarınıza indirilmiş olur. Telefonunuzu borkodda taratma işlemi yaptıktan sonra artık WhatsApp Web kullanmaya başlayabilirsiniz. Artık bilgisayarınızdan gelen mesajları yönetme işlemini rahatça yapabilirsiniz. Telefonunuzdan mesaj okuma ve yanıtlama işlemini artık bilgisayar üzerinden rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bilgisayar sistemi üzerinden gelen mesajları çok daha hızlı bir şekilde yanıtlayabilir ve gelen mesajları hızlı bir şekilde okuyabilirsiniz.

 

WhatsApp Web Uygulaması İçin Telefonunuzun Açık Olması Gerekir
WhatsApp Web uygulaması için telefonunuzun öncelikle açık olması gerekir. Telefonunuzun şarjının dolu olması ve aynı zamanda telefonunuzun internetinin de açık olması gerekir. Aksi takdirde WhatsApp Web uygulamasını kullanmanız mümkün değildir.

 

WhatsApp Web bildirimleri dolayısıyla uyarı almak istemediğiniz takdirde Web arayüzünden uyarıları almak istemiyorsanız kapatabilirsiniz. Aynı şekilde engelleme işlemi içinde birinin örneğin numarasını engellemek istiyorsanız bunun için telefona gereksiniminiz yoktur. Bunun için engellenen kişiler listesini WhatsApp Web sürümü üstünden yönetmeniz mümkündür. Tüm bunları yapabilmeniz için telefonunuzun internetinin daima açık olması gerekir ve aynı zamanda telefonunun da şarjının dolu olması gerekmektedir. Bu şekilde WhatsApp Webi rahatça yönetebilirsiniz.