Whatsapp'ta Canlı Konum Paylaşma Nasıl Yapılır?

Whatsapp sayesinde canlı konumunuzu, mevcut konum paylaş seçeneğinden paylaşarak karşınızdaki kişinin sizi konumunuzdan takip etmesini sağlayabilirsiniz.
Whatsapp'ta Canlı Konum Paylaşma Nasıl Yapılır?
Son yılların en çok kullanılan programlarından biri hiç kuşkusuz Whatsapp’tır. Whatsapp hem iletişim programı olarak kullanılmakta hem de sosyal medya aracı olarak kullanılmaktadır. Görüntülü konuşma, sesli konuşma, mesajlaşma, video ve fotoğraf gönderme, toplu görüntülü konuşmalar yapma gibi özelliklerin yanı sıra Whatsapp’ta durum paylaşma ve konum paylaşma gibi özellikler de bulunmaktadır. Whatsapp üzerinden size ulaşacak kişiye canlı konumunuzu göndererek yer bildiriminde bulunabilirsiniz. Böylece navigasyon aracılığıyla kolaylıkla karşınızdaki kişinin hem konumunu bulabilir hem de anlık olarak takip edebilirsiniz.

 

Whatsapp’tan Canlı Konum Gönderme
Konumunuzu görmesini istediğiniz bir arkadaşınıza canlı olarak bulunduğunuz konumu göndermeniz mümkündür. Öncelikle yapmanız gereken Whatsapp programınız yoksa programı indirip konum göndereceğiniz kişiye tıklamanızdır. Konum göndermek istediğiniz kişiyle görüşme kısmına geçtikten sonra solda bulunan artı butonuna tıklamalısınız.

 

Artı butonunda kamera, belge, kişi ve konum gibi seçenekler gelecektir. Bu seçeneklerden konum yazan seçeneği seçmelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu cihazınızın konumuzu bulduğundan emin olmalısınız. Konum bulma işleminden sonra hemen altta mavi yazıyla yazan mevcut konumunu paylaş butonuna tıklamalısınız. Mevcut konumunuz sizin canlı konumunuzdur. Aynı zamanda burada 15 dakika, 1 saat, 8 saat gibi seçenekler olduğunu göreceksiniz. Konumunuzun karşı taraf tarafından ne kadar süre izlenmesini istiyorsanız, bu sürelerden birini seçebilirsiniz.

 

Herhangi bir mesaj eklemek içinde yorum yaz kısmına mesajınızı eklemeniz mümkündür. Karşınızdaki kişide bu konuma tıklayarak seçmiş olduğunuz süre boyunca nerede olduğunuzu takip edebilir. Belirlenen sürede konum takip etmenin durdurulmasını istiyorsanız da yapmanız gereken şey, göndermiş olduğunuz konum altında yazan paylaşmayı durdur butonuna tıklamaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra karşıdaki kişi sizin konumunuzu takip edemeyecektir.

 

Canlı konum bulma özelliği birçok açıdan faydalı bir özelliktir. Bir arkadaşınızla buluşacağınızda yeriniz sabit değilse bu özellik sayesinde bulabilirsiniz. Ya da çocuğunuzu bu konum sayesinde takip edebilirsiniz. Whatsapp canlı konum paylaşma hem çok pratik hem de çok işe yarayan bir özelliktir.