Whatsapp Sesli Mesajında Yanlışlıklara Son!

Whatsapp yaptığı son yenilik ile sesli mesaja bir özellik ekledi. Bundan sonra kaydettiğiniz sesli mesajı önce dinleyecek ve daha sonra gönderebileceksiniz.
Whatsapp Sesli Mesajında Yanlışlıklara Son!

Yanlışlıkla Sesli Mesaj Gönderilmeyecek

Whatsapp son olarak yanlışlıkla gönderilen mesajları kısa süre içinde silme özelliği ile karşımıza çıkmış ve beğeni toplamıştı. Şimdi yapılan yenilikle aynı özellik whatsapp sesli mesajları için de geçerli olacak. Sesli mesaj bir süredir güncellenmeyen bir özellikti. Bazen yanlışlıkla ses kaydı yapılabiliyor, gereksiz şekilde ya da yanlış kişilere gönderilebiliyordu.

Yeni gelen güncelleme ile ses kaydederken kullanıcılar göndermeden önce kaydı dinleyebilecek. Böylece kontrol edilen kayıtlı hatalı olarak gönderilemeyecek.

Gönderilmeyen Ses Kaydı Kayıtlı Tutulacak

Normalde whatsappta ses kaydı yaparken yarım kalması halinde ses kaydedilmiyor ve kayıt baştan alınıyordu. Mesela siz ses kaydederken telefonunuz çalsa kayıt boşa gidiyordu. Artık bu ses kaydı hafızada tutulacak. Ses kaydını baştan almanıza gerek olmadan devam edebileceksiniz. Uygulama içinde yarım kalan kayıtları saklayacak.

Konuşma esnasında sesinizin çatallanması ya da öksürük tutması gibi talihsiz durumlar için de oldukça idealdir. Böylece kaydı durdurup yeniden kaldığınız yerden dinleyebileceksiniz.

Güncellemeler Ne Zaman Gelecek?

Tüm bu güncellemeler şu an için sadece Android için yayınlanmış olan Whatsapp Beta uygulamasında mevcut. Bu uygulamayı Google Play Beta Programı ile indirmeniz mümkündür. Yeni sürümü denemek isteyen Android kullanıcıları bu şekilde ulaşabilecektir. Ancak henüz İos için bir gelişme söz konusu değil.

Kullanıcıları büyük dertlerden kurtaracak olan bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı ise henüz belli değil. Ancak Facebook’a ait olan ve en sık kullanılan uygulamalardan olan Whatsapp yeniliği yaymakta gecikmeyecektir. Kullanıcıları bu özelliğe olan ilgisi de süreci belirleyecektir.