Whatsapp Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Whatsapp’tan görüşmek istemediğiniz kişilerin numaralarını engelleyerek her türlü iletişimi kesebilir ve bu kişilerin sizlere fotoğraf, video, mesaj göndermesinin önüne geçebilirsiniz.
Whatsapp Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Türkiye’nin ve dünyanın en çok kullanılan iletişim programlarından birisi hiç kuşkusuz Whatsapp’tır. Herkes tarafından kullanılan bu program getirdiği yenilikler sayesinde son zamanlarda bir sosyal medya programı haline de gelmiştir. Durum paylaşımları nedeniyle birçok kişi Whatsapp’ı daha aktif şekilde kullanmaktadır.

Whatsapp kullanıcıları birçok avantaj ve yenilikleri kullanabilme olanağına sahiptir. Rehberde kayıtlı olan veya olmayan herkes Whatsapp’ta engellenebilmektedir. Bu engellemeden sonra engellenen numara Whatsapp üzerinden hiçbir arama, mesaj ya da fotoğraf, video gönderemez. Yani o numara ile hiçbir şekilde iletişim kurulmaz. Karşı tarafa ise engellendiğine dair bilgi gitmez. Yalnızca gönderilen mesajlar gitmez ve engelleyen numaranın durumları, profil fotoğrafı gibi bilgileri ekranda görülmeyecektir. Whatsapp’ta engelleme yapmak son derece basittir.

Whatsapp’tan Engelleme

Whatsapp engelleme konusunda hiçbir sınırlama getirmemiştir. Kişi istediği kadar numarayı engelleyebilir veya engeli kaldırabilir. Engel kaldırıldığında da engelleme yapıldığında da karşı tarafa hiçbir şekilde bir bildirim gitmeyecektir. Bununla birlikte engellenen telefon numarasına hiçbir yaptırım uygulanmayacaktır.

Engelleyen kişiyle olan tüm iletişimi engelleyen program, engeli kaldırdıktan sonra tekrar iletişim kurabilme olanağı sağlıyor.

Whatsapp’tan engelleme işlemi yapmak için Whatsapp ayarlar bölümüne girilmesi gerekmektedir. Yalnızca birkaç saniye içinde engelleme rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Telefondan Whatsapp açıldıktan sonra ayarlara girilir. Ayarlarda hesap- gizlilik ve engellenenler sekmelerine sırasıyla tıklanır. Açılan ekranda yeni ekle butonuna tıklanarak engellenmek istenen kişi veya numara seçilir. Seçildikten sonra kişi engellenmiş olacaktır.

Whatsapp engel kaldırmakta oldukça basit bir işlemdir. Aynı işlemler sırasıyla yapılır. Ayarlar- Hesap- Gizlilik- Engellenenler sekmelerine sırasıyla girilir. Burada engellenen numaralar görülecektir. Engellenen kişiye tıklandığında ekranın en altında kişinin engelini kaldır butonu kırmızı bir şekilde yazılmıştır. Bu butona tıklandıktan sonra engelli olan kişinin engeli kaldırılır. Engel kalktıktan sonra Whatsapp engellenenler listesinde bu kişi görülmeyecek ve sizinle her türlü iletişime geçebilecektir. Engeli kaldırdıktan sonra sohbet edebilir, konuşabilir, fotoğraf veya video gönderebilirsiniz.