Whatsapp Masaüstü Uygulamasına Yeni Özellik

Whatsapp masaüstü uygulamasına beklenen özellik geldi. Uygulamaya gelen yeni özellik uygulama kullanıcılarının oldukça işine yarayacak gibi görünüyor.
Whatsapp Masaüstü Uygulamasına Yeni Özellik

Beklenen Özellik Geldi

Bilindiği üzere Whatsapp uygulaması dünya üzerinde 2 milyardan daha fazla sayıda kullanıcıya sahip. Elbette Whatsapp’ın bu başarısı bir tesadüfe dayanmıyor. Uygulama sahip olduğu özellikleri ile bugüne kadar bireylerin ilgisini çekmeyi başardı ve aynı zamanda ihtiyacı karşılamayı da bildi.

Whatsapp uygulaması, durağan olmaması ile biliniyor. Hemen hemen her gün yeni bir özellik geliştirmesi de bunu kanıtlar nitelikte. Whatsapp, daha fazla kullanıcıya ulaşmak ve var olan kullanıcıları kaybetmemek adına bünyesine hem yeni özellikler ekliyor hem de kullanıcıların ihtiyacını karşılamayan özellikleri uygulamadan kaldırıyor.

Whatsapp’ın en büyük avantajlarından biri de hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlar kullanılabilir olması. Mobil cihazda kullanılan uygulamanın pek çok özelliği aynı zamanda bilgisayara indirilen uygulamada da kullanılıyor. Ancak whatsapp’tan ses gönderme ve görüntülü konuşma özellikleri bugüne kadar yalnızca mobil uygulamada yapılabiliyordu. Bilgisayar uygulamasında ses gönderememek ve görüntülü konuşamamak kullanıcıların hem mağdur olmasına neden oluyordur hem de farklı uygulamaları tercih etmesine yol açıyordu.

Whatsapp bugüne kadar bahsi geçen sorunu çözümlemek adına çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyordu. Beklenen açıklama ise geçtiğimiz günlerde geldi. Buna göre Whatsapp’ın masaüstü uygulaması ile de kullanıcılar birbirine ses gönderebilecek ve görüntülü konuşma yapabilecek.

Whatsapp resmi ortamdan kullanıcılarını sevindiren bir açıklamada bulundu. Buna göre bugünden itibaren Whatsapp üzerinden kullanıcılar bilgisayarlarına Whatsapp uygulamasını indirebilecek ve bu sayede başka kullanıcılarla görüntülü görüşme yapabilecek. Bahsi geçen bu özellik kademeli olarak Mac ve PC için masaüstü uygulamasına tanımlanacak. Ayrıca görüntülü konuşmalar ve sesli mesajlar da yazışmalar gibi uçtan uca şifreleme ile korunmakta ve kullanıcıların güvenliğini göz önünde bulundurmaktadır.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren mobil uygulamalar hayatımızı olumlu anlamda değiştirdi. Gelinen son aşamada artık bireyler iş görüşmesini dahi çeşitli uygulamaların görüntülü konuşabilme özelliğini kullanarak gerçekleştiriyor. Ayrıca kullanıcılar bu özelliği kullanarak birbiri ile görüşme gerçekleştiriyor. Resmi açıklamaya göre bundan sonra whatsapp görüntülü görüşmeler artık masaüstü uygulamadan da yapılacak.