Whatsapp karanlık mod güncellemesi İOS 13 ve Android

İşletim sistemi İOS 13 ve Android olan akıllı telefonlarda Whatsapp karanlık mod güncellemesi yapıldı. Kullanıcılar, yeni durumla ilgili görüntüleri merak ediyor.
Whatsapp karanlık mod güncellemesi İOS 13 ve Android
Neden Karanlık Mod Güncellemesi Yapılıyor?
Karanlık mod güncellemesi yapan uygulamalar internet kullanıcılarının hakim olduğu konular arasında yer alıyor. En yaygın kullanılan sosyal medya platformlarında bu farklı mod kullanım özelliği, uygulamadan alınan zevki artıran bir özelliğe sahip. Yani karanlık modun anlamı, arka planda beyaz ışık yerine siyah zemin olması demek ve bu da kullanımı daha eğlenceli hale getirebiliyor. Bu modun temel yapılma amacı gözlerdeki yorgunluğu azaltmak ve yeni, farklı bir uygulama seçeneği sunmaktır. Teknolojik uygulamalardaki görseller önem kazandığı için daha fazla memnuniyet hedeflenmektedir. Ayrıca gece saatlerinde kullanılan standart arka plan gözleri alabilmekte ve daha yorucu olabilmektedir. Karanlık mod Whatsapp ile yeni gündeme gelen bir konu olarak şimdiden iyi tepkiler almış görünüyor.

 

Whatsapp Karanlık Mod Güncellemesi Nasıl Uygulanır?
Geniş bir kullanıcı kitlesi olan Whatsapp, yeni güncellemenin hızla yayılmasının ardından, karanlık modu ile merak uyandırdı. Bu yeni durumla alakalı cihazlarda ne yapılacağı ve nasıl bu modun aktif hale getirileceği basit birkaç adımda sonlanıyor. Whatsapp karanlık modu aktif hale getirmek için iki işletim sisteminde yapılacak işlemlere bakmak gerekiyor.
İphone İOS 13 kullanıcıları için Ayarlar bölümüne geliyorsunuz. Buradan ekran ve parlaklık kısmına tıklayarak Koyu WhatsApp kısmını işaretliyorsunuz. Ayarlar kısmında bu yeni güncelleme eklenmiş durumda… Tema seçimi alt menüsünü takip ettiğinizde bu güncellemenin farklı alt modlarını da görebilirsiniz. Pil tasarrufu bölümü, aydınlık ve karanlık seçeneklerinden devam edebilirsiniz. Eğer pil tasarrufu seçilirse Whatsapp uygulaması sistemi baz alıyor.

 

Android işletim sisteminde Whatsapp karanlık moda girmek için Ayarlar > Ekran > Gece Modu işlemini takip etmeniz gerekiyor. Gece modu yerine Karanlık Mod da görülebiliyor. Android 10 kullanıcısı olanlarda otomatik olarak işlem yapılıyor. Android 9 işletim sisteminde ise bu işlemleri adımlar halinde elle yapmak gerekiyor. Ayarlar- Sohbetler- Tema- Koyu şeklinde sıralama devam ediyor.