WhatsApp İletildi İbaresi Yeniliği

Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yanlış haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla yeni bir güncelleme yayınladı
WhatsApp İletildi İbaresi Yeniliği

Günümüzde ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp 2018 yılından itibaren kullanıcılardan gelen istek ve şikâyetler konusunda çok daha hassas bir politika izleme başlamıştır. Bu sebeple çeşitli sorun ve şikâyetlerle ilgili kısa zamanda birçok güncelleme gördük bu yapılan WhatsApp iletildi ibaresi güncellemesi ise birçok kişi tarafından oldukça memnuniyetle karşılanmış durumdadır.

WhatsApp En Yeni Güncellemesi

Geçmiş yıllarda biraz da rakipsiz olmanın da etkisi ile WhatsApp hem yeniliklere hem de gelen şikâyetlere çok fazla kayıtsız kalmaktaydı. Günümüzde rakiplerinin artması ile bu konularda çok daha fazla yenilikçi ve duyarlı davranılmaktadır. Özellikle son aylarda kaynağı belli olmayan asılsız haberler WhatsApp üzerinden çok hızlı yayılmakta hatta kimi zaman Hindistan’da olduğu gibi bu asılsız haberlerden dolayı pek çok şiddet olayı yaşanmış durumdadır. Yapılan en son güncelleme ile birlikte artık kaynağı belli olmayan bu asılsız haberlerin yayılmasının önüne geçilmesi planlanmaktadır. Çünkü bu durum giderek insanlar için yanlış bir propaganda aracı olmaya başlamış durumdadır.

Asılsız ve kaynağı belli olmayan haberlerin yayılmasının önüne geçmek için hamle yapan WhatsApp, yönlendirilen mesajlara "İletildi" ibaresini koydu. Bu sayede bir mesajlaşmaya başka bir mesajlaşmadan içerik yönlendirilmesi sağlandığında "İletildi" ibaresi yer alacak ve kullanıcılar gelen içeriğin başka bir yerden alıntılandığını anlayacak. Bu sayede insanlar sırf birilerine zarar vermek ya da toplumu yanıltmak amacıyla iletileri yaymalarının önüne geçilecektir. Aynı zamanda kaynağın belli olması ile bu asılsız ve yalan paylaşımlarla ilgili yetkili mercilere de başvuru yapma ve dönemi de başlamış olmaktadır. Bu güncelleme ile bu asılsız haberlerin büyük oranda azalacağı tahmin edilmektedir.