Whatsapp Çevrimdışı Durumdayken Çevrimiçi Olma Nasıl Yapılır?

Whatsapp hayatımıza ilk olarak 2009’un Haziran ayında hayatımıza girdi. İlk çıktığı zamanlar android ve ios işlemci olan telefonlara store den yüklenebiliyordu. Fakat kullanıldıkça daha fazla sevilmeye indirilmeye başladı.
Whatsapp Çevrimdışı Durumdayken Çevrimiçi Olma Nasıl Yapılır?

Durumu gören ve karlı bir yatırım olacağını anlayan Facebook kurucusu Zucherberk, Whatsapp’ı satın aldı. Şu an kullandığımız Whatsapp ve eşsiz özellikleri zamanla geliştirildi. Gün geçtikçe kullanıcı sayısı artmaya başladı. Sesli arama, görüntülü arama, belge gönderme, konferans olarak görüntülü konuşma, durum paylaşma, hikâye paylaşma gibi, özellikler geldi. Bu özellikler sayesinde herkes tarafından sevilerek kullanılmaya başladı. Günümüzde telefon kullanan 7’den 70’e neredeyse her kişinin kendine ait Whatsapp hesabı var. Şuan da android ve ios işletim sistemli telefonlarda ücretsiz indirilebiliyor.

Whatsapp Sürekli Güncelleniyor

Whatsapp Yapılan araştırmalara göre, sosyal platformlarda ilk sıralarda yer alan Whatsapp Facebook Instagram Tumbr gibi popüler uygulamalar arasına girmiş durumda. En çok tercih edilen uygulamalarından biri olan Whatsapp uygulaması, güncellemelerle kendini yenilemeye devam ediyor. Uygulamadaki Mavi tik kapatma ayarından sonra çevrim içiyken, çevrimdışı gözükme ayarını da geliştirdi. Bazen her an çevrim içi olmak yorucu olabiliyor. Mesajlaşmak istemediğiniz kişilere cevap yazmak zorunda kalmak gerekiyor. Fakat basit birkaç adımla istediğiniz kadar çevrimiçi olsanız dahi, kişileriniz bunu göremeyecek. Bunların yanı sıra Whatsapp da kimlerin sizin durumunuzu, hikâyenizi görebileceğini ve kimleri engelleyebileceğinizi seçebilirsiniz.

Çevrimiçi Durumu Nasıl Kapatılır?

Çevrimiçi durumunu kapatmak için sadece yazıdaki yönergeleri takip etmeniz yeterli olacaktır. İlk olarak Whatsapp uygulamasını açın. Uygulamanın üst tarafında bulunan üç Nokta ya dokunun. Ardından Karşınıza çıkan menü de başında anahtar işareti olan ‘’Hesap’’ yazan yere girin. Ardından ilk başta yer alan gizlilik sekmesine girin.  ‘’Gizlilik’’ sekmesinin içinde yer alan’’ Durum’’kısmına girin.  Durum kısmında yer alan ‘’sadece şu kişilerle paylaş’’ seçeneğini işaretleyin. Önünüze Whatsapp kişileriniz gelecek. Bunlardan hiç birini seçmeden tamam’ı işaretleyin.  Urdan çıktığınızda durumunuz çevrimdışı olarak görülecek tabii siz bu sekmede karşınıza çıkan ‘’şu kişilerle paylaş’’ sekmesinde istediğiniz kişilere çevrimiçi olup olmadığınızı açabilirsiniz.