Whatsapp Bildirim Merkezi İçin Yeni Bir Özellik Geliyor

Her gün yüzlerce bildirimin arasında WhatsApp mesajlarını kaynamasını istemeyen kişiler için WhatsApp uygulama içerisinde yüksek öncelikli bildirimler özelliğini kullanıcılarına sunuyor.

Whatsapp Bildirim Merkezi İçin Yeni Bir Özellik Geliyor

Dünya genelindeki en yüksek sayıdaki kullanıcı sayısına sahip olan anlık mesaj uygulaması WhatsApp, Google Play Beta programı ile Android Beta kullanıcıları için yeni bir güncelleme yayınladı ve WhatsApp uygulamasını 2.18.117 sürümüne yükselterek yeni özelliğini uygulamaya soktu.

Whatsapp'ın yeni güncellemenin ardından kendilerine gelen mesaj bildirimlerinin, mesaj bildirim ekranında alt kısımlarda kalarak kaybolmasını istemeyen WhatsApp kullanıcıları yüksek öncelikli bildirimler özelliği oalrak adlandırılan  özelliği etkinleştirmeleri halinde WhatsApp'tan gelen bütün bildirimleri bildirim alanının en üstünde görüntülenebilecek.

Bu özellik büyük ilgi göreceğe benziyor fakat birden fazla uygulamanın yüksek öncelikli bildirim özelliği kullanması halinde yüksek öncelikli bildirim özelliğine sahip olan uygulamalar otomatik olarak kendi aralarında kronolojik bir şekilde sıralanıp normal bildirimlerden önce görüntülenecek. WhatsApp'ın Android Beta programına katılmış iseniz bu yeni özelliği denemek için anlık mesaj uygulamanız varsa bu güncelleyebilirsiniz.

Yüksek Öncelikli Bildirimler Özelliğini Kullanabilmek İçin Gereken Şartlar

Eğer Android 5.0 ve daha üzeri bir Android işletim sistemine sahipseniz yüksek öncelikli bildirimler özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun dışında bütün Android Beta kullanıcıları için bu özellik varsayılan olarak etkinleştirildi.

Eğer bir süre sonra bu özellikten sıkılırsanız bu özelliği devre dışı bırakmanız da mümkün. Yüksek öncelikli bildirimler özelliğini devre dışı bırakmak için WhatsApp'tan ayarlar bölümüne girerek bildirimleri tıkladıktan sonra yüksek öncelikli bildirimleri kullan kutucuğunun onay işaretini kaldırmanız yeterli olacaktır. Daha sonra tekrar bu özelliği aktifleştirmek isterseniz yine aynı menüleri takip ederek bu sefer daha önceden kaldırmış olduğunuz kutucuğu tekrar işaretlemeniz yeterli olacaktır.

YORUM EKLE