Vodafone Hotspot Ücretli mi?

Turkcell tarafından gerçekleştirilen hotspot açıklamasının ardından Vodafone da mobil internet paylaşımı ile ilgili açıklama yaptı.
Vodafone Hotspot Ücretli mi?

Vodafone kullanıcılarına akıllı telefonlarında bulunan hotspot uygulaması ile başka cihazlarla internet paylaşımı özgürlüğü tanıdığını ifade etti. Mobil internet kullanan milyonlarca Vodafone abonesi internet paylaşımını ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmekten oldukça mutlu. Hızla büyüyen bir operatör ağına sahip olan Vodafone kullanıcıları Turkcell tarafından yapılan açıklamadan sonra endişeye kapılmışlardı. Ancak bu endişenin yersiz olduğunu operatörleri bildirdiğinde gerçeği öğrendiler.           

Vodafone yaptığı açıklamada ne 2019 yılında ne de önümüzdeki yıllarda internet paylaşımında ücret ödeme uygulaması gerçekleştirmeyeceğini beyan etti. Bu açıklama üzerine kullanıcıların derin bir nefes aldığı da bir gerçektir. Sonuç itibari ile özellikle de öğrenciler arasında yaygın olarak gerçekleştirilen mobil internet paylaşımı büyük mağduriyetlerin yaşanmasına ve haksız bir kazancın ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Kullanıcının bu özgürlüğünün elinden alınması operatörler adına birçok olumsuzluğu, opetörler arası geçişleri de tetikleyecekti. Tüm bu riskleri göze alamayan operatörler aldıkları karardan vazgeçerek, mobil internet paylaşımını serbest bırakma kararında kaldılar.

Vodafone aboneleri hotspot özelliği bulunan akıllı cep telefonlarından internet paylaşımı gerçekleştirirken kendini güvende hissetmeye devam edecektir. Güvenli internet paylaşımı için ise bağlı bulunduğu operatöre bir ücret ödemeyecektir. Abonelerin yüzünü güldüren bu haber tüm kullanıcılar arasında hızla yayılmaya devam etmektedir. Haberin meydana çıktığı ilk günlerde birçok kullanıcı internet paylaşımı gerçekleştirmek durumunda kaldıkları günlerde faturalarına yansıyacak olan ücretten dolayı oldukça endişeliydiler. Ancak yapılan açıklamalar tüm endişelerin de ortadan kalkmasını sağladı.

Hotspot uygulaması vodafone aboneleri tarafından kullanılırken, sms onay kodu sistemi ile internet paylaşımında bulunabilmektedirler. Kullanıcı ilgili alana cep telefonu numarası ve bilgilerini girdikten sonra operatör tarafından gönderilen sms şifrenin onaylanması halinde rahatlıkla internet paylaşımında bulunmaktadır.

Özellikle yurt dışında sıklıkla gerçekleştirilen ücret uygulaması ülkemizde başlamadan son bulmuştur. İlk açıklamanın Turkcell tarafından ücretli olarak yapılacağı yönünde gelmesi ile kullanıcıların tepkisi hızla büyüdüğü için Turkcell başta olmak üzere Vodafone ve Türk Telecom da ücret uygulamasının gerçekleştirilmeyeceği yönünde açıklamaları getirmekte geç kalmadılar.