Vestel Venüs Z20

Dünya üzerinde cep telefonu piyasasında kıyasıya bir rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabete son yıllarda katılan yerli cep telefonu markamız Vestel Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Vestel Venüs Z20 modelini tanıttı.
Vestel Venüs Z20

Özellikle donanım ve tasarım anlamında oldukça beğenilen model bu anlamda odlukça ilerleme kaydetmiş durumdadır. Ve yerli olması sebebi ile de ülkemiz kullanıcılarından ayrıca bir destek görmektedir.

Ve markanın ilerlemesi göz önüne alındığında yakın zamanda dünya çapında da atılım yapacağı ve bu amaçla satın almalar gerçekleştireceği yüksek sesle dile getirilmeye başlanmış durumdadır. Özellikle Çinli şirketlerin başarısı bu anlamda birçok markaya ilham vermiş durumdadır.

Vestel Venüs Z20 Özellikleri

Ülkemizde birçok farlı renk tasarımı ile piyasaya sürülecek olan model bu anlamda oldukça geniş bir seçenek yelpazesi sunmaktadır. Tasarım olarak daha sportif ve estetik bir görünüm ile önceli modellere olan eleştirilerin dikkate alındığı anlaşılmaktadır. Ağırlık olarak 185 gram olan cihaz 7,9 mm kalınlığındadır.

Ekran boyutu olarak 5,65 inç olan model de ayrıca FHD+ve 18:9 görüntü oranına sahip durumdadır. 1080x2016 ekran çözünürlüğü ve Gorilla Glass 3 özellikleri bulunmaktadır. İşletim sistemi 14 nm, sekiz çekirdekli, 2.2 GHz hızında Qualcomm Snapdragon 630 kullanan bu model ayrıca 4 GB RAM ve microSD kart destekli 64 GB dâhili depolama alanı seçenekleri bulunmaktadır. Parmak okuyucusu özelliği yer almaktadır

Ön kamera olarak 8 megapiksel f/1.7 diyafram ve Arka kamera olarak ta 16 megapiksel + 5 megapiksel f/1.7 özelliklerine ile orta seviye bir kamera deneyimi sunmaktadır. İşletim sistemi olarak da Android 8,0 Oreo ile satışa sunulmuştur. Hızlı şarj destekli 3400 mAh batarya kapasitesi bulunan bu model ülkemizdeki satış fiyatı 2099TL’dir.Bu fiyat birçok kesimce pahalı olduğu yönde eleştiriler bulunmaktadır. Vestel Venüs Z20 özellikleri bu şekildedir.