Unutulan Telefon Şifresi Nasıl Kaldırılır?

Gelişen teknoloji ile birlikte cep telefonlarının da hayatımızdaki yeri inanılmaz değişti ve başrol halini aldı. Sabahları kalktığımızda gözümüzü acar açmaz yaptığımız ilk şey telefonumuza bakmak oluyor, gece yatağa yattığımızda bile tek düşündüğümüz son bir kez daha şöyle bir bakayım demek oluyor.
Unutulan Telefon Şifresi Nasıl Kaldırılır?

Bunun yanında telefonun güvenliği için de birçok özellik üretildi. Her telefonun özelliği bambaşka bir hal aldı. Sadece yüzünüzü görmesi ile açılan ekran kilidi, parmak izi ile açılan ekran kilidi, desen ile açılan ekran kilidi ve şifre ile açılan ekran kilidi olmak üzere birçok şifreleme türü mevcut.

Akıllı Telefonlarda Farklı Şifreleme Yöntemleri

Telefonlar akıllı telefon özelliklerini her arttırdığında kişisel bilgilerimizin korunması için oluşturulan şifrelerin yeri de önemi de arttı. İos ve Android işletim sistemini incelediğimizde çeşitli ve farklı şifreleme türleri ile karşılaşıyoruz. Fakat şifreleme türleri değiştikçe telefon şifremi unuttum sorunu ile çok daha fazla karşılaşmaya başladık. Android işletim sistemini kullanan telefon kullanıcıları daha çok desen ile oluşturulan şifreleme türünü tercih ediyorken İos işletim sistemini kullanan telefon kullanıcıları daha çok parmak izi ve numaralı şifre ile şifreleme işlemini tercih ediyorlar. Gelin şimdi hep beraber unutulan telefon şifresi nasıl kaldırılır, bunu inceleyelim.

Unutulan Telefon Şifresi

Eğer İos işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız, baştan söylemeliyiz ki sürekli yedekleme yapmalısınız telefonunuza. Çünkü böyle bir şifre unutma işleminden sonra yedekleme yapmadıysanız, maalesef telefonunuzdaki içeriklerin kurtarılması pekte mümkün olmuyor ve tüm verilerinize veda etmeniz gerekiyor. İos kullanıcıları telefonlarını sıfırlamak ve fabrika ayarlarına döndürmek için gereken telefon tuşlarına basılı tutarak hem şifresini sıfırlamış olacak hem de tüm verilerini kaybetmiş olacak. Bu sebeple sürekli yedekleme yapmanızda fayda var.

Android işletim sistemini kullanan telefon kullanıcıları ise şifrelerini unuttukları takdirde mobil cihazımı bul özelliğini kullanarak unuttuğunuz şifrenizden kurtulabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için bir bilgisayardan Find My Mobile sitesine girmek ve samsung hesabınız ile giriş yapmanız yeterli olacaktır. Daha sonra açılan ekranda sağda bulunan Unlock My Device seçeneğini tıklayarak telefonunuzun fabrika ayarlarına dönmesini sağlamış olursunuz.