Ünlü Analist iPhone 13 Modelini Değerlendirdi.

Teknoloji devi Apple, iPhone serisine 2021 yılında da yeni bir model kazandırmaya hazırlanıyor. Ünlü Analist Ming-Chi Kuo, yapılması planlanan yeni modeli değerlendirdi.
Ünlü Analist iPhone 13 Modelini Değerlendirdi.

iPhone Serisi

Bilindiği üzere Apple hemen hemen her yıl yeni bir modeli piyasaya sürüyor ve yaptığı hamlelerle adından söz ettirmeyi başarıyor. Apple’ın 2021 yılının son aylarına doğru iPhone 13 modelini tanıtması bekleniyor. iPhone 13 modeli, Apple meraklıları tarafından merakla bekleniyor.

Bilindiği üzere Apple, 1977 yılında bilgisayar üretimi amacı ile kuruldu. Kısa bir zaman diliminde adını duyurmayı başaran ve ilerleyen süreçlerde adını teknoloji devleri arasına yazdırmayı başaran Apple, günümüzde en büyük üretici firmalardan bir tanesi.

Apple, kendine özgü özelliklere sahip. Pek çok firmadan farklı olarak IOS ve Mac gibi işletim sistemlerini tasarlayan ve kullanan Apple, aynı zamanda yalnızca Apple kullanıcılarına özgü uygulamalar da tasarlıyor. Ayrıca tarihe damgasını vurmuş bir seriye sahip.

Bahsi geçen bu seri ise iPhone serisi. Apple’ın üretimini ve satışını gerçekleştirdiği iPhone serisi, Apple markasına ait olan mobil cihazları içeriyor. İlk modeli 2007 yılında tanıtılan ve kullanıma açılan iPhone, her yıl kendisini geliştirmeyi başardı ve bir üst modeli piyasaya sürdü. Bazı kullanıcıların her yıl yeni bir iPhone modelini satın aldığı ve iPhone’dan başka bir model cep telefonu kullanmadığı biliniyor. Bu kullanıcıları heyecanlandıracak olan haber ise ünlü analist Ming-Chi Kuo’dan geldi.

Ekran Çentiği Değişiyor

Kuo, yapmış oldu açıklamada yeni modelin ekran çentiğinin küçüleceğini söyledi. Ayrıca 2021 yılı içerisinde 2020 yılında olduğu gibi birbirinin benzeri boyutta dört farklı modelin gelmesini beklediğini de iletti. Öte yandan mini modelin de piyasadan ayrılması beklenmiyor. Mini modeller de muhtemelen 1 yıl kadar piyasada kalacak.

Ming-Chi Kuo iPhone modelleri konusunda duyumlarıyla öne çıkan bir analist. Kuo, yaptığı açıklamada iPhone 13 modelinin, iPhone 12 modelinden büyük farklara sahip olmayacağını, yalnızca bazı mühendislik farklarının olacağını iletti. Yalnızca ekran çentiğinde küçülmeye gidilmesi bekleniyor. Öte yandan iPhone 13 modelinde batarya kapasitesinde bir iyileştirmeye gidilecek ancak bu iyileştirme büyük bir değişikliği içermeyecek.