Twitter’da yeni özellik; Herkese cevap verebilme dönemi sona eriyor

Geniş bir kullanıcı kitlesi olan sosyal medya platformu Twitter’a yeni bir özellik geldi. Kullanıcılar artık tweetlere kimin yanıt vereceğini kendi belirleyebiliyor.
Twitter’da yeni özellik; Herkese cevap verebilme dönemi sona eriyor
Yanıtlar Özelliklerinde Güncelleme Geldi
Salgın hastalık döneminde evde zaman geçiren birçok kişi düşüncelerini Twitter üzerinden paylaşarak etkileşime giriyor. Sosyal konularda en çok kullanılan sosyal medya platformu özelliğine sahip olduğu için birtakım yenilikler de gündeme gelmiş durumda. Karmaşık bir iletişim yapısı olmasına bağlı olarak Twitter’da sevindirici bir gelişme meydana geldi. Birçok tweet arasında konuşmalar arasında kaybolmanızı engelleyecek bir özellik sayesinde tweetlere verilen cevapları kontrol edebiliyorsunuz. Yani kimlerin cevap verebileceğini yeni özellikle seçebiliyorsunuz.

 

Başlangıçta Belirli Kullanıcılar Yapabilecek
Tweetlerin kimler tarafından cevaplanacağını kontrol etmek hemen mümkün olmayacak. Gündeme gelen yeni twitter özelliği ile önce belirli kullanıcılar bu işlemden faydalanabilecek. İkinci olarak da bu özellik tüm Twitter kullanıcıları tarafından uygulanır hale gelecek.
Yeni başka bir özellikle beraber karmaşık durumdaki iletişim ağlarının düzenlenmesi de mümkün olabiliyor. Buna göre Twitter üzerinden kime cevap verdiğiniz, konuşma akışının nasıl sürdüğü konusunda anlaşılırlığı kolaylaştıran bazı uygulamalar yapıldı. Yanıtlarla alakalı, satır düzenlemeleri ve kolay iletişimi sağlayan yeni gelişmeler de yakın dönemde açıklanmıştı.
Twitter bünyesinde bazı değişimler de test ediliyor. Sohbetler içerisindeki yanıtların kolay takibinin yapılması için beğeni, retweet ve yanıt simgeleri gibi yeni sekmeler olacağı bilgisi verildi. Twitter’ın twttr- prototip uygulaması üzerinde uzunca bir zamandır söz konusu gelişmeler test ediliyor.

 

Yeni Fikirler Olarak Tanıtıldı
Twitter yenilikleri konusunda hazırlık aşamasındaki uygulamalar Ocak 2019‘da Tüketici Elektroniği Fuarı’nda gündeme geldi. Genel Twitter ağı dışında Twttr üzerinde test edilen yeni fikirlerin uzun süredir incelemede olması merakları artırdı. Deneme aşamasını geçen bazı yenilikler, aşamalı olarak kullanıma sunuluyor. Bu yeniliklerden en dikkat çekenlerden biri olan yanıtlama ve konuşmalar özellikleri kısa sürede aktif hale gelecek. Yapılan testler tamamlandığı için öncelikle iOS ve Web için kullanıma açılması bekleniyor. İkinci aşamada ise Android cihazlara dağıtılması bekleniyor. Twitter’ın yeni özelliklerinin ne tür tepkiler alacağı ise merak konusu…