Twitter ve Telegram’dan Sesli Sohbet Özelliği

Dünyanın en çok kullanılan platformlarından biri olan Twitter ve Telegram, yeni özellikleri ile dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Sesli sohbet özelliği kullanıcılar için devreye alındı.
Twitter ve Telegram’dan Sesli Sohbet Özelliği

Yeni Özellikler Tanıtıma Çıktı

Sosyal medya ağları denildiği anda akla ilk gelen uygulamalar arasında Twitter ve Telegram gelmektedir. Bilindiği üzere Twitter sosyal paylaşım platformu iken Telegram daha çok anlık mesajlaşma uygulaması olarak karşımıza çıkmaktadır.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren bu iki uygulama, yine teknolojinin gelişmesi ile birlikte kendilerini değiştirmeye ve geliştirmeye devam etmiştir. Bu bağlamda her geçen gün bahsi geçen uygulamalara yeni özellikler eklenmektedir.

Twitter ve Telegram’a yeni gelen son özellik ise sesli sohbet özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulamaların kullanıcılarının hiç kuşku yok ki en çok eksikliğini hissettiği özelliklerden biri sesli sohbet özelliği idi. Son zamanlarda her iki uygulamanın üreticilerinin de bu özellik üzerinde çalışma yürüttüğü biliniyordu.

Artan rekabet ortamında uygulamalar rekabette ben de varım diyebilmek ve geride kalmamak adına önemli adımlar atıyor. Buradan hareketle Twitter ve Telgram da önemli adımlar atıyor.

İlk olarak Twitter’ın spaces adı ile Clubhouse benzeri özelliğini devreye aldığını görmekteyiz. Henüz tüm kullanıcıları için bu özellik devreye girmiş değil. Ancak bazı kullanıcıların bu özelliği kullanmaya başladığı ve bu özellikten çok memnun kaldığı görülüyor.

Kullanıcı Sınırı Yok

Telegram’ın sesli sohbet özelliği ise Twitter’a göre çok daha kullanışlı bir yapıya sahip. Sesli sohbet özelliği pek çok farklı cihaz ve platformda bulunmasına rağmen bu özelliğin sınırlı olduğu biliniyordu. Ancak Telegram’ın sesli sohbet özelliği, diğer platformdakilerden farklı olarak herhangi bir sınıra tabi tutulmuş değil. Milyonlarca kişi bu özellik sayesinde aynı anda, aynı odadan sesli sohbet edebiliyor.

Telegram’ın bu yeni özelliği Clubhouse benzeri bir yapıyı andırıyor. Ancak Telegram bu özelliği kullanıcılarına sunarken Clubhouse’da yer almayan ve oldukça önemli olan farklı bir özelliği daha bünyesine ekledi. Buna göre, Cluvhouse’dan farklı olarak Telegram kullanıcıları sesli sohbet sayesinde hem herhangi bir sınıra tabi tutulmadan sohbet edebiliyor hem de Telegram sesli sohbet kayıt altına alma işlemi gerçekleşiyor.