Twitter kullananlara kötü haber! Artık herkes para ödeyecek

Tüm dünya genelinde pek çok kişi tarafından kullanılan Twitter ile ilgili kötü bir haber geldi. Büyük girişimci Elon Musk, daha önce Twitter olan ancak daha sonra X olarak değişen sosyal medya uygulamasının ücretli olacağını açıkladı.
Twitter kullananlara kötü haber! Artık herkes para ödeyecek

Ülkemizde de sık tercih edilen sosyal medya uygulamalarının başında gelen X artık ücretli olacak. Konu ile ilgili Elon Musk tarafından Twitter kullanıcılarını üzen haber geldi. Pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştiren Musk, bot kullanımının önün geçilmesi için cüzi bir miktar ödeme alınacağını duyurdu.

BOT HESAPLARLA MÜCADELE İÇİN PARALI OLACAK

Musk, İsrail Başbakanı ile gerçekleştirdiği canlı görüşmede uygulamanın ücretli olmasının nedenini, “X sisteminin kullanımı için aylık küçük bir ödemeye geçmemizin en önemli nedeni, büyük bot ordularıyla mücadele etmek için düşünebildiğim tek yol olması” şeklinde açıkladı.

x.png

BÜTÜN KULLANICILARDAN PARA ALINACAK

Konu ile ilgili Bloomberg yazarı Dave Lee sosyal medya hesabından önemli bir gönderi yayınladı. Musk’un, bütün X kullanıcıları için uygulamayı ücretli haline getirmeyi düşündüğünü kaleme alması resmen herkesi şoke etti.

CÜZİ BİR MİKTAR ALINACAK

Musk, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde özellikle X’in platformda bulunan bütün bot hesaplarla başa çıkması için ödeme duvarının kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Rakamın gerçek anlamda çok cüzi olacağını ifade eden Musk, “Gerçekten de daha düşük seviyeli bir fiyatlandırma ile geleceğiz. Bunun sadece cüzi bir miktar olmasını istiyoruz. Aslında bu çok uzun bir mesele ama bot ordularına karşı tek savunma bu” diyerek konuya açıklık getirdi.

Twitter'ın ücretli olması durumu ülkemizdeki pek çok kullanıcı tarafından eleştirildi. Bir kısmı cüzi bir miktarın ödenebileceğini ifade ederken, bir kısım da sosyal medyanın ücretsiz kullanılması gerektiğini söyledi.