Twitter İçin Tweet Düzenleme Özelliği Geliyor

Çok büyük bir kullanıcı sayısına sahip bir sosyal ağ olan twitter için gelecek olan tweet düzenleme özelliği uzunca bir süredir konuşuluyordu. Pek çok kullanıcının merakla beklemekte olduğu bu özellik artık yetkililerin de onayından geçti.
Twitter İçin Tweet Düzenleme Özelliği Geliyor

Bu yazımızda sizlerle tweet düzenleme özelliği ve bu özelliğin ne zaman etkin olarak kullanılabileceği hususunda bilgiler paylaşacağız.

Tweet Düzenleme Özelliği Onaylandı

Twitter kullanıcılarının, bu sosyal medya ağı ile ilgili olarak yaygın şikâyetlerinden biri de oluşan tweetlerde yapılan yazım hatalarının düzenleme özelliğinin bulunmamasıydı. Bu soruna yönelik olarak twitter CEO'su olan Jack Corsey, bu husus üzerinde durulduğunu ve en yakın zamanda tweet düzenleme özelliğinin getirileceğine ilişkin açıklama yaptı.

Bu bu açıklamanın yapmasıyla birlikte kullanıcıların aklında bu özelliğin neden şimdiye kadar var olmadığı yönünde soru işaretlerinin oluşmasının üzerine yaptığı açıklamada Corsey; böyle bir özelliğin Twitter programı ile aynı zamanda kullanılmasının mümkün olmayıp aynı zamanda şirketten bu hususla ilgili olarak zıt fikirlerin yer aldığını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak yapmış olduğu tüm bu açıklamalar ile birlikte Corsey, yakında aktif olacak olan tweet düzenleme özelliğinin kullanımına ilişkin olarak da bazı bilgilere yer verdi. Tweet oluşturulduktan sonra hata yapıldığının fark edilmesi halinde bu hata 5 ila 30 saniye içerisinde düzeltilebilecek. Bu şekilde gerçekleştirilecek düzenleme ile birlikte twitterin gerçek zamanlı yapısı ile ilgili bir bozulma durumu söz konusu olmayacak. Böylece atılan tweetlerde bir yanlışlık yaptığını fark eden kullanıcılar da kısa sürede bu hatalarını düzenleme şansı elde edebilecekler.

Net Tarih Henüz Belli Değil

Her ne kadar tweet düzenleme etkinliğinin geleceği kesinlik kazanmış olsa da bu özelliğin aktif olacağı net zaman ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. Dorsey, bu konu ile ilgili olarak söz konusu özelliğin henüz test sürecinde olduğunu ve yakın zamanda aktif edileceğini ifade etti.

Popüler sosyal medya ağı olan twittere gelecek olan tweet düzenleme özelliği ile ilgili olarak tüm detaylar bu şekilde. Konu ile ilgili yeni gelişmelerin yaşanması halinde siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.