Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silmek

Twitter, son zamanlarda çok popüler ve bilindik bir sosyal medya aracıdır. Twitter aracılığı ile takipçi toplayabilir, sevdiklerinizi ya da ünlüleri takip edebilir, gönderi paylaşabilir ve sohbet edebilirsiniz.
Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silmek

İnsanlarla ilgili pek çok habere Twitter ile ulaşabilirsiniz. Ancak bazı kişiler zamanla Twitter hesabından sıkılarak ya da başka nedenlerle Twitter hesabını silmek isteyebilir.

Ancak Twitter hesabını tamamen silmeden önce iyi karar vermek gerekir. Çünkü Twitter hesabını bir kez sildikten sonra bir daha geri dönüşü olmuyor. Bir daha sildiğiniz hesap ile Twitter’a giriş yapamıyorsunuz. Yaptığından pişman olanlar için Twitter’da hesap silme işlemi yapanlara kısa süreliğine geri alma imkanı sunuluyor.

Twitter hesabınızı kapatmadan önce Twitter’da olan paylaşımlarınızı indirebilirsiniz. Twitter'ın bu özelliği sayesinde kullanıcılar yaptığı paylaşımları kaydedebiliyor. Twitter verilerinizi kaydetmek için Twitter – Ayarlar – Twitter Verileri – Twitter Verileri Kopyala adımlarını takip etmelisiniz.

Twitter Hesabı Nasıl Silinir?

Twitter hesabınızı silmek için öncelikle www.twitter.setting.account.com sitesini ziyaret etmelisiniz. Bu sitede karşınıza Twitter hesap silme ekranı gelecektir. Bu ekranda Twitter'ı devre dışı bırak seçeneğine tıklamalısınız. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman hesabınız kalıcı olarak silinecektir. Fakat hesabınızı geri alabilmeniz için size 1 ay süre verilir. Bu bir aylık süreçte hesabınızı silmekten vazgeçerseniz hesabınızı geri alabilirsiniz.

1 ay içinde hesabınıza kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparsanız hesabınız aktif hale gelir. Hesabınızı aktif hale getirdikten sonra yine hesabınızı silmek istiyorsanız Twitter size yeniden bir ay bekleme süresi verir. Bu özellik sayesinde birçok Twitter kullanıcısı hesabını sildikten sonra pişman olup tekrar hesabını aktif hale getirmiştir.

Yeni Twitter Hesabı Açma

Eğer başka bir Twitter hesabı açmak istiyorsanız ve açacağınız hesapta eski kullanıcı adınızı kullanmak istiyorsanız eski hesabınızı kapatmadan önce kullanıcı adınızı değiştirmeniz gerekir. Böylece kullanıcı adınızı yeni hesabınızda da kullanabilirsiniz. Twitter kullanıcılara pek çok olanak sağlamaktadır. Pek çok genç ve ünlü Twitter hesabından gönderi paylaşarak birbirlerinden haber alabilmektedirler. Sizler de Twitter hesabı açarak sosyal medyaya katılabilir, sıkıldığınız zaman Twitter hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.