Twitter Hesabında Mavi Tık Alma Ve Twitter Hesabı Onaylatma

Günümüzde sosyal medya kitlesinin her geçen gün gelişmekte olduğu ve Twitter hesabında da mavi tik işaretini bugüne kadar herkes alamıyordu. Bundan sonra sosyal medya kullanıcıları bazı şartları taşıdıkları anda mavi tık işaretini alacaktır.
Twitter Hesabında Mavi Tık Alma Ve Twitter Hesabı Onaylatma

Mavi tık işaretini almak isteyen kullanıcılar öncelikle başvuru yapması gereklidir. Sosyal medya kullanıcılarının hesabında sadece onaylanmış hesaplar bu avantajdan yararlanmış olacaktır. Kullanıcılar mavi rozeti aldıklarında veya hesaplarında mavi tık olduğunda ise hesaplarının diğer kullanıcılardan daha farklı ve daha avantajlı olduğunu söylemek mümkündür. Gerçek orijinal hesap olarak bilinen bu hesaplar, diğer kullanıcı hesaplarından çok farklı olmaktadır.

Mavi Rozetin Özellikleri Nelerdir?

Mavi rozeti alan kullanıcılar, arama motorunda isimleri daha yaygın olacak ve arama motorunda rozet işaretiyle birlikte görünmektedir. Mavi rozete sahip olan kullanıcılar daha farklı özelliklere sahip olmakta ve istedikleri gibi kişiselleştirebiliyor. Mavi rozetli kullanıcılar, profil hesaplarına giriş yaptıktan sonra tema renklerini veya daha farklı özellikleri değiştirebilirler. Başka hesaba sahip olan kullanıcıların profillerinde rozet işareti yok ise bu hesaplar güvenilir değil ve onaylanmamış hesaplar olmaktadır. Bu hesapların geneli ise fake hesap diye de nitelendirebiliriz. Mavi rozetli hesaba sahip olan kişiler Twitter tarafından getirilen yenilikleri sürekli olarak kullanacaktır. Profil fotoğraflarında veya arka plan fotoğraflarında da değişik yepyeni özelliklerle karşılaşacaktır.

Mavi rozete sahip olmayan kullanıcılar belli süre içerisinde bu hesapları onaylatmazlarsa, Twitter tarafından hesaplar askıya alınarak kapatılacaktır. Bundan dolayı gerçek hesabı olan kişiler muhakkak mavi rozetli hesaplara geçmesi gereklidir.

Onaylanan Hesaplar İçin Gerekli Olan Kriterler

Twitter kullanıcıları mavi rozetli hesaba geçenler, telefon numarasıyla, mail adresini, biyografi bölümünü eksiksiz bir şekilde doldurmuş olması, geçerli profil fotoğrafı ve son olarak doğum tarihini de girdikten sonra hesap onaylanmaktadır. Bu kriterleri taşıyan kişilerin hesapları genelde mavi rozetli hesap olmaktadır.

Marka Çalışması Yapın

Öncelikle kullanıcı hesapları için Twitter hesaplarında ki isimler gerçek olması gereklidir. Kurum veya firma hesaplarının olması için ise, Twitter hesabınızda ki ismin şirketin ismi olmasına ve açıklamaya da detaylı bir şekilde yazı yazılması gereklidir. Profil hesaplarınızı ise sizin veya şirketin net bir şekilde olacak şekilde konulması gereklidir. E-posta adresinizin ise doğru ve onaylı bir şekilde dikkat etmeniz gereklidir. Twitter hesabından hariç Facebook veya Linkedin gibi sosyal medya hesaplarınızı da eklemeniz de yararlı olacaktır.

Onaylı Hesap İçin Başvuru Yolları

Twitter kullanıcıları için hesaplarını onaylatmak kolay bir hale gelmiştir. Kullanıcılar hesaplarını onaylatmak için ise verification.twitter.com sitesine giriş yaparak ve başvuru formunun da doldurulması gereklidir. Başvuru formunu doldurduğunuz ise gelen ekrana devam diye tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Hesabınız onaylandığın da ise geçerli olan mail adresine onay için bilgi mesajı gelecektir.