Twitter'dan sonra Instagram'da ücretli mavi tik verecek! İşte fiyatı, özellikleri, nasıl alınacağı belli oldu

Türkiye'de milyonların meraklı bekleyişi sürerken bir hesabın gerçek kişilere ait olup olmadığını, onaylı hesap olması ile birlikte mavi tik almasıyla oluyor.
Twitter'dan sonra Instagram'da ücretli mavi tik verecek! İşte fiyatı, özellikleri, nasıl alınacağı belli oldu

Twitter'dan sonra Instagram'da ücretli mavi tik verecek! İşte fiyatı, özellikleri, nasıl alınacağı belli oldu - Türkiye'de milyonların meraklı bekleyişi sürerken bir hesabın gerçek kişilere ait olup olmadığını, onaylı hesap olması ile birlikte mavi tik almasıyla oluyor. Bu süreçte normalde mavi tik alabilmek adına başvuruların yapılması ve onay gelmesi beklenirken artık mavi tik para ile de satın alabilecek. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kullanıcıların hesaplarını doğrulamalarına imkan tanıyacak ve onlara çeşitli de kolaylıklar sağlayacak Meta Verified, yani onaylı hesap özelliklerinin para ile alınabileceğini ifade etti.

NE AYRICALIKLARI OLACAK?

Instagram'da bir hesabın onaylı hesap ve mavi tike geçebilmesi adına gönderileri daha fazla görünürlük alabileceği belirtildi. Taklitçi hesaplara karşı da koruma olacağı ve bu süreçte de müşteri hizmetlerine daha hızlı kolay sağlanabileceği belirtilirken bu söz konusu hizmete kayıt yapan ve mavi tik alan kullanıcılarında; Instagram ve Facebook'ta yayınlanan Hikayeler ve Reel Videoları için özel etiketler alabilecek. 

Meta Verified rozeti henüz şirket ve işletmelerin başvurusuna açık değil.

İLK 2 ÜLKEYE GELDİ

Meta Verified özelliği ilk etapta Avustralya ve Yeni Zelanda'da ki ülkelerin erişimine açıldı. Özelliğin sonrasında ise tüm dünya ülkelerine geleceği belirtildi. 

INSTAGRAM MAVİ TİK ÜCRETİ

Türkiye'de kullanıma sunulan bu hizmetin; web için ayda 11,99 dolara; iPhone kullanıcılarında ise 14,99 dolar olacağı belirtildi. Ülkeye gelmesi durumunda da fiyat düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi ve daha uygun fiyata da olması bekleniyor.