Twitter'da Ücretli Abonelik Dönemi

Twitter’da yeni bir dönem başlıyor. Yapılan açıklamada yeni dönemde ücretli abonelikler olabilecek. Twitter’a aylık abonelik temelli "Super Follows" özelliği geliyor. İşte haberin detayları
Twitter'da Ücretli Abonelik Dönemi

Twitter CEO’su Açıkladı

Süper Follows özelliği bir süredir üzerinde konuşulan konular arasında yer almaktaydı. Twitter, yaşanan tartışmalara son noktayı koyacak bir açıklama gerçekleştirdi. Bahsi geçen bu açıklamayı Twitter CEO’su Jack Dorsey gerçekleştirdi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey geçtiğimiz gün yatırımcılara bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklama yatırımcılar kadar Twitter kullanıcılarını da ilgilendiriyordu. Yatırımcılarla yapılan görüşmede Super Follows özelliğinin yakında Twitter’a geleceğini ve Super Follows özelliği üzerinde çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Peki, twitter Super Follows özelliği neyi içeriyor?

Süper Follows, en genel itibari ile içerik üreticiye abone olmak demek. Bu sisteme göre Twitter kullanıcıları, içeriklerini beğendikleri içerik üreticilerini destekleyebilecekler. Kullanıcılar içerik üreticilerini desteklemek için onlara abone olabilecek. İçerik üreticileri de buna karşılık yalnızca abonelerin görebilecekleri paylaşımlar, listeler ve videolar paylaşımı gerçekleştirecek. Ancak abone olmayan Twitter kullanıcıları bu içerik üreticilerinin ürettiği içeriklere erişim sağlayamayacak.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, yaptığı açıklamada ilk olarak kendilerini eleştirerek söz başladı. Neden insanların kendilerine inanmadığını sorarak söz başlayan Dorsey, sözlerine yavaş olduklarını, yenilikçi olmadıklarını ve güvenilir olmadıklarını söyleyerek devam etti. Bu konuşmalardan da anlaşılacağı üzere Twitter, yeni gelişmelerle yeni kullanıcılar kazanmak istiyor. Bu doğrultuda atılacak ilk adım ise Super Follows özelleği olacak gibi görünüyor.

Süper Follows özelliğinin detayları ile konuşmasına devam eden Twitter CEO’su yayıncıların takipçileri bu sayede içerik üreticilerini desteklemiş olacak ve bu sayede takipçiler, içerik geliştiricileri daha fazla içerik oluşturmaya teşvik etmiş olacak dedi.

Twitter’a eklenmesi planlanan yeni özelliğin detayları henüz paylaşılmadı. Ancak bu paylaşım bir kesimi heyecanlandırırken bir kesimin çok da ilgisini çekmedi. Öte yandan yeni gelecek olan özelliğe dair tahminler de yürütülmeye başlandı. Resmi açıklama henüz detaylı olarak gelmediği için özelliğe dair farklı tahminler yürütülüyor.

Yürütülen tahminlerden biri de abonelik ücretleri. Belirtildiği gibi henüz abonelik detayları ve ücretleri paylaşılmadı ancak Twitter Super Follows abonelik ücretinin 4,99 Dolar olması öngörülüyor.