Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü!

Türkiye'nin ilk uzay misyonu olması nedeniyle tüm ülkenin yakından takip ettiği uzay yolculuğu sona ererken Alper Gezeravcı Türkiye'ye dönüş yaptı.
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü!

Türkiye'nin teknolojiye yatırımları tüm hızı ile devam ederken uzay yolculuğu için beklenen gün gelmişti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen ancak sonrasında 18 Ocak'ta ABD yerel saatiyle 18 Ocak 16.49'da (TSİ 19 Ocak 00.49) NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden uzaya fırlatılmıştı.

Uzayda tam 18 gün boyunca kalan astronot Alper Gezeravcı Ax-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülünün olumsuz hava koşulları nedeniyle bekletilmesi nedeniyle yurda geç dönüş yapmıştı. Söz konusu yolculuk Axiom misyonları içerisinde en uzun misyon olarak tarihe geçti. SpaceX firmasına ait Dragon kapsülünün 47 saatlik yolculuğu da bu misyon içerisinde imza atılan rekorlardan biri olarak tarihe geçti.

ALPER GEZERAVCI ANKARA'YA DÖNÜŞ YAPTI!

Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştiren astronot Alper Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelerek yurda giriş yaptı. Türkiye'nin ilk uzay misyonu tamamlandı.

Uzayda 18 gün kalan astronot Alper Gezeravcı 13 test gerçekleştirdi. Uzay yolculuğunun bitmesiyle birlikte geçtiğimiz hafta Dünya'ya başarılı iniş gerçekleştiren Gezeravcı bugün Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelerek yurda giriş yaptı.

Alper Gezeravcı'nın dünyada dönüş yolculuğu tam 47 saat sürmüş, ekibin içinde yer aldığı kapsül okyanusa iniş yapmıştı. Gezeravcı ve beraberinde ki ekip testler yapılması için uzay merkezine götürülürken testlerin sona ermesinin ardından Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı an itibari ile Ankara' ya dönüş yapmış oldu. Gezeravcı'nın yaptığı deneyler ve testlerin sonuçları kamuoyu tarafından merakla bekleniyordu.