Türkiye'de 2023 yılında en çok satılan SUV modeller açıklandı

Türkiye'de 2023 Ocak ve Şubat ayındaki verilere göre en çok satışı yapılan SUV araçları Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından açıklandı.
Türkiye'de 2023 yılında en çok satılan SUV modeller açıklandı

2023 yılında Türkiye'de en çok satışı yapılan SUV modeller belli oldu. 2023 Ocak ve Şubat ayının verilere göre Türkiye'de en çok rağbet gören ve satışı yapılan modeller listeler halinde açıklandı. Buna göre Türkiye'de en çok satışı yapılan SUV araçlar arasında birinci sırada yerini alan model Fiat Egea Cross modeli oldu. İkinci sırada ise Dacia Duster'ın yer aldığı gözlendi. 

Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından açıklanan verilere göre 2023 Ocak ve Şubat ayında Türkiye'de en çok satışı yapılan SUV araçlar belli oldu. Yayınlanan bu listede ilk 5 ise dikkat çekti. İlk iki sırada yer alan modeller Fiat Egea Cross ve Dacia Duster oldu. Peki listenin geri kalanında hangi SUV modeller yer aldı? Gelin beraber bakalım..

TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATILAN SUV MODELLERDE İLK 5

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin yapmış olduğu araştırmaya göre 2023 yılında Ocak ve Şubat ayında en çok satılan SUV araçlar şu şekilde sıralanmıştır;

1. Fiat Egea Cross 2023 Ocak ve Şubat aylarında toplamda 5 bin 736 adet satış yapmıştır ve böylece listede ilk sırada yerini almıştır. 

2. Dacia Duster ise Ocak ve Şubat ayında toplamda 5 bin 83 adet satış yapmıştır. Böylece ikinci sıraya yerleşmiştir. 

3. Volkswagen T- Roc ise 2023 yılında Türkiye'de 3 bin 120 adet satış yaparak listede üçüncü sırada yerini almıştır. 

4. Peugeot 3008 ise 2 bin 570 adet satış yapmıştır. Böylece Türkiye'de en çok satan SUV araçlar arasında dördüncü sıraya yerleşmiştir. 

5. Hyundai Bayon 2 bin 403 adet satış yaparak listenin son sırasında yer aldı. 

İlgili Haberler