Türkiye bu haberle çalkalanıyor! Koronavirüs salgınında 3 yıl sonra bir ilk hemen cebinizden kontrol edin

Eris ve pirola varyantı haberleri ile bir kere daha gündeme gelen koronavirüs vaka sayıları sonrasında hayat eve sığar uygulaması güncellendi.
Türkiye bu haberle çalkalanıyor! Koronavirüs salgınında 3 yıl sonra bir ilk hemen cebinizden kontrol edin

Türkiye bu haberle çalkalanıyor! Koronavirüs salgınında 3 yıl sonra bir ilk hemen cebinizden kontrol edin - Tüm dünyanın bir kere daha diken üstünde kalmasına neden olan koronavirüs hastalığına ilişkin yeni varyantlar DSÖ'nün alarm durumuna geçmesine neden olmuştu.

Koronavirüs salgınının son varyantı olan Eris ve Pirola varyantı pek çok ülkede daha kış gelmeden vaka sayısında rekor artış yaşanmasına neden olurken aşı, maske ve yasaklara geri dönüş tartışmaları yaşanmasının fitilini ateşlemişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı son dakika açıklaması ile Eris varyantının Türkiye'de de görüldüğünü duyurmuştu.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDEN GÜNCELLENDİ?

Tüm dünya bir kere daha koronavirüs salgını nedeni ile teyakkuz haline geçerken insanlarda eski yasakların yeniden gündeme geleceği endişesi yaşamaya başlamıştı. Koronavirüs salgını döneminde getirilen maske takma zorunluluğu, sokağa çıkma yasağı, şubelerin kapanması, okullarda uzaktan eğitim gibi pek çok yasak ve zorunluluk bir kere daha gündeme geldi.

hpes.jpg

Pandemi döneminde kapalı alanlara sadece aşı olanların girmesini sağlayan, uçak ve otobüse binen kişilerden istenen HES kodunun alındığı HES kodu uygulaması hayat eve sığar uygulaması uzun bir aradan sonra güncellendi.

guncelleme.jpg

Yapılan güncelleme büyük yankı uyandırırken herkes "neden 3 senenin ardından şimdi?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. Sosyal medya yapılan güncelleme ile sarsılırken dün akşamdan beri konu sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında yer aldı. Pek çok kişi yapılan güncellemenin yeni salgının hazırlığı olduğunu iddia ederken önümüzdeki kış mevsiminde vaka sayılarında büyük artış beklendiği belirtildi.