Türkiye, Akıllı Telefon Üretiminde Bölgenin Üssü Olmaya Hazırlanıyor

Son yıllarda akıllı telefon üreticisi olan firmaların ülkemizde fabrika açmakta olduğunu görmekteyiz. Dünyaca ünlü telefon üreticisi Xiaomi’nin Türkiye fabrikası bugün açılıyor.
Türkiye, Akıllı Telefon Üretiminde Bölgenin Üssü Olmaya Hazırlanıyor

Resmi Açılışı Yapıldı

Akıllı telefon denildiği anda her ne kadar akla ilk olarak Avrupa devletleri, ABD ve Uzak Doğu ülkeleri gelse de, Türkiye de yaptığı hamlelerle akıllı telefon üretim üssü olma noktasında önemli adımlar atmaya başladı. Jeopolitik konumundan yararlanmak isteyen Türkiye, üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü telefon üreticisi firma olan Xiaomi bir açıklamada bulunmuştu. Xiaomi, yapmış olduğu açıklamada ülkemizde üretici bir fabrika açacağını ve bu doğrultuda istihdam etmek üzere alımlar yapacağını duyurmuştu.

Xiaomi’nin Türkiye fabrikası, 29 Mart 2021 tarihi itibari ile resmi olarak açılıyor. Bu durumun maddi ve manevi anlamda ülkemize büyük bir katkısının olacağı öngörülüyor. Tüm dünyada ses getiren bu gelişme, ülkemizdeki teknolojiyi yakından takip eden bireyleri heyecanlandırdı.

Çinli bir elektronik şirketi olan Xiaomi akıllı telefon, mobil uygulama, bilgisayar ve bunun gibi daha pek çok ürünün üreticisi konumunda. 2010 yılından beri hayatımızda yer almakta olan şirket, özellikle son yıllarda yaptığı hamleler doğrultusunda adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştı.

Gelinen son aşamada Xiaomi, Apple ve Samsung gibi dünya devleri ile yarış halinde. Hatta bazı hamleleri ile onları geride bıraktığını dahi söylemek mümkün. Özellikle akıllı telefon alanında değerlendirildiği zaman; ülkemizde binlerce kişinin Xiaomi marka Android cihazlar kullanmakta olduğunu görüyoruz.

Her Yıl 5 Milyon Telefon Üretilecek

Konuya dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa, Rusya ve Orta Doğu pazarlarının birleşme noktası olan ülkemizin akıllı telefon üretimi noktasında bölgenin üretim üssü olma yolunda ciddi adımlar attığını belirtti.

Xiaomi ve iş ortağı Salcomp, Türkiye’de açılışını gerçekleştirdiği fabrika için 30 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Bu doğrultuda, açılan fabrikada 2 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Ayrıca bu fabrika, 14 bin metrekare üzerine, İstanbul’un Avcılar semtine kuruldu.

Yıllık 5 milyon akıllı telefon üretmesi beklenen Xiaomi Türkiye fabrikası için Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.