Turkcell Hotspot Hızlı Giriş Nasıl Yapılır?

Geçen ay içerisinde Turkcell mobil hotspot paylaşımlarının 15 Ocak tarihinden sonra ücretli olacağı açıklanmıştı. Sonraki günlerde ise hotspot paylaşımının ücretsiz yapılması için kullanıcılarına özel olarak “Hızlı Giriş” sistemi duyuruldu. Duyurunun ardından da kullanıma açıldı. Peki, Turkcell hızlı giriş nasıl yapılmaktadır?
Turkcell Hotspot Hızlı Giriş Nasıl Yapılır?

Turkcell Hızlı Giriş Nedir?

Turkcell bu işlem sayesinde kullanıcılarının internet paylaşımda bulunurken güvende olmasını istemektedir. İnternet paylaşımının diğer cihazlarla paylaşımı esnasında “ek güvenlik katmanı” oluşturularak güvenli işlem yapılması amaçlanmıştır. Hızlı giriş “tamamen ücretsiz” olarak yapılmakta ve 30 gün sürecince geçerli olmaktadır.

Hızlı Giriş sistemine dahil olmayanlar ise 9 TL karşılığında internet paylaşımını güvenli olarak paylaşacaktır. Ayrıca 9 TL ücretin içerisinde hotspota özel olarak hatlarına 2 GB ek internet paketi tanımlanmaktadır.

Turkcell Hızlı Giriş Nasıl Yapılır?

Turkcell hızlı giriş olanağından yararlanmak için cep telefonunuzun ayarlar kısmından “kişisel erişim noktası”nı açmanız gerekmektedir. Sonra da paylaşılan mobil ağa başka bir cihaz ile bağlanılabilecektir. Cihaz bağlantısı olduktan sonra hattınıza bir sms gelecektir. İlk etapta mesajda gelen linke giriş yapmanız gerekmektedir.

Linke giriş yaptıktan sonra açılan pencerede kendi telefon numaranızı girmeniz gerekmektedir. Bu alanda sürekli numaranızı girmek istemiyorsanız numaramı hatırla tuşuna basmanız gerekmektedir. Sonra da giriş yap alanına tıklamanız gerekiyor.

Karşınıza gelen onay aşamasında referans kodlu girişin Turkcell'in onay ekranı üzerinden kabul etmeniz gerekmektedir. “Turkcell SIM”onay verdikten sonra bir önceki ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda işlemle ilgili bilgilendirme bulunmaktadır. İşlemlerin yapılması sırasında bir sorun oluşmaz ise başarı olarak hızlı giriş yapabilirsiniz.

Tüm adımları sorunsuz bir şekilde geçtikten sonra internet paketinizi diğer cihazlarda ücretsiz ve güvenli olarak paylaşabilirsiniz. İnternet paylaşımından dolayı birçok insanın mağdur durumda kalmış olması sebebi ile operatörlerin geliştirdikleri bu yöntem sayesinde artık paylaşımlar daha güvenli olmaktadır. Kullanıcıların kendini garanti altına aldıkları bu yöntem sayesinde internet keyfini sürmek daha keyifli bir hale geldi.

Turkcell tarafından gerçekleştirilmesi gerekli olan adımların dikkatli bir şekilde yapılması halinde sorunsuzca internete bağlanmak mümkün olmaktadır. Ancak adımlardan biri atlanırsa bağlantı problemleri gelişebileceği için adımların doğru uygulandığından emin olmalısınız.