Türk Telekom Hotspot Ücretli mi?

Geçtiğimiz günlerde Turkcell tarafından kullanıcılarına duyurulan hotspot uygulaması hakkında bir açıklama da Türk Telekom'dan geldi.
Türk Telekom Hotspot Ücretli mi?

Türk Telekom hotspot uygulaması ile ilgili duyuru yapan son operatör oldu. Duyuru önce Turkcell sonra da Vodafone tarafından yapıldı. 15 Ocak itibari ile hattındaki interneti paylaşanların ücret ödeyeceği bilgisi kullanıcıların oldukça canını sıktı. Cep telefonundaki hatta tanımlı olan internet paketlerini tablet ya da başka bir hat ile paylaşanların ücret ödeyeceği bilgisi kullanıcılar arasında hızla yayıldı. Bu bilgi kullanıcılar tarafından büyük bir tepkiye yol açtı.   

Türk Telekom akıllı telefonlarda bulunan hotspot özelliği sayesinde internet paylaşımı yapanlara yönelik olarak güncel bilgiyi paylaştı. Türk Telekom müşterilerinin cep telefonlarında yer alan hotspot uygulamasını kullanmaları halinde kendilerinden hiç bir ücret talep etmeyeceğini belirtti. Günümüzde birçok kişi hattında yer alan interneti gerek diz üstü bilgisayar gerek masa üstü bilgisayar veyahut tabletler aracılığı ile paylaşmaktadır. Bu paylaşımın ücretli olması ise tamamıyla mantık dışı bir işlemdir. Bu durum kullanıcı ile paylaşımda bulunduğu kişiler arasında olan özel bir durumdur. Dileyen internet paketini istediği kadar cihazla paylaşma hakkına sahiptir.

Evlerinde wifi kullanan Türk Telekom aboneleri, zaman zaman gerek elektirik kesintileri gerekse vesair sebepler dolayısı ile cep telefonu hattında bulunan internet paketlerini wifi olarak kullanmalarına olanak sunan hotspot uygulamasından yararlanarak evlerinde bulunan diğer cihazlara bağlanma durumunda özgür bırakılmıştır. İsteyen istediği miktarda cihaza bağlantı gerçekleştirebilecektir. Bu bağlantı sebebi ile hiç bir kullanıcı bir ücrete tabi tutulamaz. İnternet özgürlüğünün kısıtlanması anlamını taşıyan bu kısıtlama hakkındaki tepkilerin büyümesi operatörleri harekete geçirerek, alınan kararda geri adım atılmasını sağlamıştır.

Hospot uygulamasının cep telefonlarında bulunuyor olması kullanıcıya bu özgürlüğün verildiğinin de bir göstergesidir. Sonuç itibari ile kullanıcı isterse internet paketlerini paylaşır. Bu tamamıyla kişisel bir karardır. Böyle bir uygulama operatörlerin kullanıcı kayıpları yaşamasına sebep olacağı için acil durum eylem planı yapılarak gerekli hamlelerde bulunmakta gecikme yaşanmamıştır. Doyasıya internet keyfini yaşayan Türk Telekom kullanıcıları ise durumdan gayet memnun durumda olup, mevcut operatörlerini değiştirme gibi hamlede bulunma gereksinimi duymamaktadırlar. Bu sayede Turk Telekom müşterileri arasında bir kayıp yaşanmasının da önüne geçilmiştir.