TikTok'ta para kazanmak için yeni özellik tanıtıldı

Türkiye ve dünyada en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan TikTok tarafından gelen son dakika açıklamalarında sıcak gelişmeler yer alıyor.
TikTok'ta para kazanmak için yeni özellik tanıtıldı

TikTok'ta para kazanmak için yeni özellik tanıtıldı - Türkiye ve dünyada en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan TikTok tarafından gelen son dakika açıklamalarında sıcak gelişmeler yer alıyor. TikTok için uygulamada içerik üreticilerinin para kazanmalarını sağlayacak yeni program hazırlıkları olduğunu ifade ederken tanıtım da geldi. Şimdiye kadar ki yeni özellik bazı ülkelere erişime açılırken uygulamada kısa videoların dışında 1 dakika üzerinde de video yüklenmeleri açıldı. 1 dakika üzerinde yüklenecek olan videolar için para kazanılabileceği de belirtildi.

Şirket kanadından gelen bu açıklama sonrasında Creativity Program ile tanıtılırken Türkçe karşılığı ise Yaratıcılık Programı olan yeni sistem sonrasında TikTok kullanıcılarının artık para kazanabileceği bir özellik olarak ön plana çıktı. Amerika, Brezilya ve Fransa'da test aşamasına giren bu özellik için davetliler şimdilik kullanabilirken yakın zamanda da tüm TikTok kullanıcılarının erişimine açılacak. 

TikTok tarafından gelen bildiride, özellikten faydalanmak isteyen içerik üreticilerinin normal süreden daha uzun bir video paylaşması gerekli. Bir dakikadan uzun ve yüksek kalitelerde olan orijinal videoların bu sistemle beraber TikTok, kısa video formatından sonra da yeni bir devrime hazırlanıyor.

PARA KAZANMA

TikTok bu uygulamadan da para kazanabilmek için;

Söz konusu programa uygun olmak için 18 yaşının üzerinde olmak, 10 binden fazla takipçi sayısına sahip olmak ve son 1 ayda 100 bin izlenme almış olmak şartları var.

İçerik üreticileri son dönemlerde uygulamalardan çok fazla para kazanamadıklarını ve şikayetçi olduklarını her fırsatta dile getiriyor. Şikayetler sonrası için ise yeni sistem resmen tanıtıldı.