Tiktok Nedir, Özellikleri Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Tik Tok son dönemlerde popülerliği artan bir sosyal medya uygulamasıdır.
Tiktok Nedir, Özellikleri Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Tik Tok içinde çok sayıda görsel efekt ve ses efektleri bulunmaktadır. Tik Tok kullanarak kısa videolar çekebilirsiniz. Milyonlarca kişi Tik Tok kullanmaktadır. Dilerseniz bu uygulama ile klipler çekebilir, dilerseniz de diğer üyeler ile sohbet edebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz olarak indirilmekte ve kullanılmaktadır. IOS ve Android işletim sistemi ile çalışan telefonlar Apple Store ve Google Play üzerinden uygulamayı edinebilirler. Tik Tok üzerinden çekmiş olduğunuz videoları, Twitter, Instagram ve Facebook gibi diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden de paylaşabiliyorsunuz. Tik Tok ile yalnızca video çekmekle kalmıyor aynı zamanda başka insanların çekmiş oldukları videoları da izleyebiliyorsunuz.

Tik Tok Kullanımı Nasıl Olur?

Tik Tok kullanmak için ilk olarak uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Ardından aşağıdaki adımları takip ederek Tik Tok kullanabiliyorsunuz:

  • Profil simgesine dokunun ve uygulamaya kayıt olun.
  • Uygulamaya kayıt olurken mail, tel no ya da diğer sosyal medya sayfalarınızı kullanabilirsiniz.
  • Sol altta yer alan mercek simgesine dokunun. Profilleri ve etiketleri bu kısımda aratmanız mümkündür. Takip etmeniz halinde gönderiler ana sayfanızda yer almaya başlayacaktır.
  • Sağ altta yer alan mesaj kısmına dokunmanız halinde bütün mesajlarınızı ve bildirimlerinizi görüntülemeniz mümkündür.
  • Video paylaşmak isterseniz alt kısımda menünün ortasında yer alan artı simgesine dokunmanız gerekiyor. Paylaşmak istediğiniz videoyu kayıt edin ya da seçin. Dilerseniz ses seçin menüsünden müzik de ekleyebilirsiniz. Sağ altta yer alan yükle kısmına dokunarak galeri kısmından video yüklemek mümkündür.

Tik Tok Kullanımı Ücretli mi?

Tik Tok kullanmak ücreti yoktur. Uygulama tamamen ücretsiz şekilde kullanılmaktadır. Tik Tok üzerinden çekmiş olduğunuz videoları diğer sosyal medya platformlarında paylaşmak için de herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Tik Tok’un full versiyonu bulunmuyor. Kişiler sisteme kayıt oldukları andan itibaren eşit olarak uygulamayı kullanabiliyorlar. Tik Tok özellikle gençler arasında son senelerde en çok indirilen sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.