Tik Tok Video Nasıl Yapılır?

Uygulamasını bulundurarak yapılabilen Tik Tok Video son yıllarda arka fona müzik ve benzeri sesleri koyup video çekilerek yapılır.
Tik Tok Video Nasıl Yapılır?

Google Play Store’dan ya da App Store’dan uygulamasını indirip üye olunur, takipçi kitlesi oluşturulur ve başka kullanıcılar takip edilir ve trend neyse o konsepte uygun video çekilir. Uygulamayı indirdikten sonra açıp ekranın ortasında bulunan  beyaz renkli artı işaretine tıklanır. Videoya müzik eklemek için müzikler butonuna tıklanır ve istenilen müzik seçildikten sonra arka plana eklenenebilir ve Tik Tok video böylece hazırlanmış olur.

Tik Tok’un Algoritması Nasıl Çalışıyor?

Tik Tok algoritmasının çalışma şekli Youtube algoritmasına çok benzerdir. Tik Tok hesabında da Youtube’de olduğu gibi hesap açılmasına gerek kalmamakla beraber videolar istenildiği kadar ve istenilen şekilde izlenilebilir. Yine üyelik olmadan video içerikleri ve sayfalar takip edilebilir. Tik Tok uygulaması birbiriyle ilişkili olarak gördüğü içerikleri bir araya getirip ilgilenildiği düşünülen hesapları anasayfaya düşürüyor. Bu algortima tek bir içerikle ilgilenen insanlar için dezavantaj olabilir. Sürekli aynı içerikle ilgilinen kişiler diğer içerikleri kaçırır ve diğer insanlarla tanışmaktan mahrum kalabilir.

Tik Tok’ta Gizlilik Seçenekleri Nelerdir?

Tik Tok’ta gizlilik seçenekleri ayarlanmadan önce yani ilk oluşturulduğunda hesabın gizlilik ayarının otomatik olarak herkese açık olarak ayarlandığı bilinir. Twitter, Instagram, Facebook gibi diğer sosyal mecralarda da olduğu gibi Tik Tok profili de ”Özel Hesap” a çevrilebilir. Böylece diğer Tik Tok kullanıcıları kişinin Tik Tok Videolarını görebilmek için takip isteği gönderir. Kişi istemezse takip isteğini reddeder. Özel hesap kullanan kişiler “Düet” gibi birçok uygulama özelliğinden mahrum kalabilir. Aktif bir şekilde Tik Tok videosu hazırlamayıp yalnızca video izleyen kişiler için bu mahrumiyet önemli olmayabilir.

Tik Tok’ta Bildirimler Nasıl Alınır?  

Tik Tok uygulaması bildirimleri haber vermek için değil de uygulamaya giriş yapılması için gün içinde ara ara iki üç kelimelik bildirimlerle çağırıyor. Herhangi bir gelişmeyi aktarma amaçlı olmayan bu bildirimle yalnızca kullanıcıların uygulamada daha fazla vakit geçirmesi için gönderiliyor. Kullanıcılar Tik Tok videosu izlemek için daha sık giriş ve çıkış yaptıkları zaman bildirim almak da kesiliyor.