Threads uygulaması Türkiye’de geçici olarak kapatılacak!

Threads uygulaması kullananlara kötü haber Meta’dan geldi. Aktarılan son habere göre Threads uygulaması Türkiye’de geçici olarak kapatılacak. Karara ilişkin detaylar haberimizde
Threads uygulaması Türkiye’de geçici olarak kapatılacak!

Aktarılan son haberin detaylarına göre Rekabet Kurumu2nun ara emrine uyacak olan Threads uygulaması bu sebeple ülkemizde 29 Nisan’dan itibaren geçici olarak kapatılacak. Peki, Threads ne zaman açılacak? Threads uygulaması neden kapatılıyor?

Instagram üzerinden kullanılan Threads uygulaması geçtiğimiz aylarda hem Android hem de iOS kullanıcıları için yayınlanmıştı.

Rekabet Kurumu’nun ara emrine uymak için Threads uygulaması geçici olarak kapatılacak.

AÇIKLAMA YAPILDI

Threads uygulamasının kapatılacağına ilişkin açıklama resmi olarak geldi. Meta’nın metin tabanlı uygulaması olan Threads uygulaması 2 hafta sonra kapatılacak. Peki, ama neden?

Rekabet Kurumu, Meta Platforms hakkında soruşturma başlatmıştı. Günlük 4,8 milyon TL idari para cezası kararının detaylarına göre Threads ve Instagram uygulaması arasındaki veri aktarım mekanizmasında oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi için geçici tedbir uygulanacağı aktarılmıştı. Bu sebeple de geçici tedbir uygulaması kapsamında uygulama 29 Nisan Pazartesi günü kapatılacak.

Açıklamanın devamında geçici olarak kapatma kararında WhatsApp başta olmak üzere Facebook ve Instagram uygulamalarının bu karardan etkilenmeyeceği açıklandı.

THREADS NEDİR NE İŞE YARAR?

5 Temmuz 2023 tarihinde açılan önemli bir ağ hizmeti olarak tanımlanan Threads, Facebook ve Instagram’ın sahibi olan Meta’ya aittir. Instagram bağlantılı olarak çalışan uygulamada kullanıcıların sadece kelimelerle iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bir nevi Twitter (X) uygulamasına benzemektedir. Uygulama içerisinde isteyen kullanıcılar en fazla 5 dakika uzunluğunda video paylaşımı da yapabilmektedir.

Instagram’da bir kullanıcının Threads kullanıp kullanmadığını anlamak için profiline girmek yetiyor. Kullanıcının profiline girdiğinizde adının altında “@” benzeri bir işaret varsa bu kişinin Threads kullandığı anlamına gelmektedir.