Threads kapatıldı mı, neden kapatıldı? Threads ne zaman açılacak?

Geçtiğimiz aylarda uygulamaya geçen Instagram ile bağlantılı olarak kullanılabilecek Threads uygulaması kapatıldı. Rekabet Kurumu'nun açıklaması sonrasında 29 Nisan'da faaliyetlerine ara veren uygulama ne zaman açılacak? Threads neden kapatıldı?
Threads kapatıldı mı, neden kapatıldı? Threads ne zaman açılacak?

Sosyal medya uygulamaları arasında olan Threads ile ilgili geçtiğimiz günlerde şoke eden bir karar açıklanmıştı. Uygulamanın 29 Nisan itibarıyla kapatılacağının duyurulması sonrasında Threads Türkiye’de kapatıldı mı? sorusu gündem oldu.

Instagram uygulamasının içerisinde faaliyet gösteren Threads sosyal medya uygulaması geçtiğimiz günlerde 29 Nisan tarihi itibarıyla ülkemizde faaliyetlerine bir süre ara vereceğini açıklamıştı. Instagram ve Threads uygulamalarının birbirine bağlanması durumunun kötüye kullanıldığını ifade eden Rekabet Kurumu, 29 Nisan’dan itibaren uygulamanın durdurulacağını açıklamıştı.

Yaşanan bu gelişme sonrasında Threads kapatıldı mı, neden, ne zaman açılacak? Soruları da yine gündem oldu.

THREADS 29 NİSAN’DA KAPATILDI

Son dönemlerin en sık tercih edilen sosyal medya uygulamaları arasında olan Threds için beklenen gün nihayet geldi. Rekabet Kurumu, geçtiğimiz günlerde iki uygulamanın birbirine bağlanması halinin kötüye kullanıldığını ifade ederek düzenlenen soruşturmada geçici olarak tedbir kararının alındığını açıklamıştı. 29 Nisan tarihinden itibaren de Threads uygulaması kapatıldı.

THREADS UYGULAMASI NE ZAMAN AÇILACAK?

Uygulamayı sıkça kullanan vatandaşlar Threads ne zaman açılacak sorusunu da sormaya başladı. Threads uygulamasının ne zaman Türkiye’de yeniden faaliyete geçeceği henüz bilinmiyor. Son olarak uygulamanın ülkemizde geçici olarak kapatılacağı açıklanmıştı.

THREADS HESAPLARI NE OLACAK?

Yaşanan bu durum sonrasında Threads uygulamasını kullananlar hesaplarına ne olacağını merak ediyor. Threads uygulamasını kullananlar profillerini silmeden dondurabilecekleri gibi, istedikleri halde profillerini silebilecek. Diğer yandan profillerini donduran kullanıcılar istedikleri zaman “İndir” kısmını kullanarak gönderilerini indirebilecek, diledikleri gibi de saklayabilecek.