Tesla Model 3 Performans Testi Yapılıyor

Elektrikli araç üretiminde oldukça yol alan hatta geçtiğimiz günlerde bir aracını da uzay boşluğuna fırlatan Tesla Model 3 aracıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor.
Tesla Model 3 Performans Testi Yapılıyor

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla son dönemlerde yaptıkları işlerden dolayı sürekli olarak gündemi meşgul ediyor. Yaptıkları elektrikli araba modelleri ile de adından sıkça söz ettiren Tesla son olarak üretimini gerçekleştirdiği Tesla Model 3 elektrikli aracının performans testleri ile gündeme bomba gibi düşmeyi başardı.

Zorlu Performans Testleri

Tam olarak mükemmelleştirmeden piyasaya çıkartmak istemediği elektrikli araç için sürekli olarak zorlu performans testleri yapan Musk, bu seferde aracın performansının soğuk havalarda nasıl olacağını öğrenmek için Alaska’da test yapmayı seçti. Elektrikli araçların dayanıksız olacağı düşüncesini çürütmek için birçok test yapan Tesla, Alaska’da göstereceği performans ile aracın eksik yanlarını görmeye çalışıyor. Buna göre yapılacak olan güncellemelerle aracın en mükemmel hali ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Fren ve motor becerilerinin soğuk havalarda nasıl tepki vereceğini görebilmek için de dünyanın hava sıcaklığı en düşük yeri olan Alaska’yı seçmiş durumda.

Elektrikli Otomobil

Son dönemlerde oldukça popüler olan elektrikli otomobiller, özellikle Tesla’nın yapmış olduğu araçlarla birlikte sınıf atlamıştır. Sürekli olarak AR-GE çalışmaları yapan ve buna göre en uygun otomobilleri üretmek için sıkı çalışan firma insanların kullanımına en iyi modelleri ile karşılık vermeye çalışıyor.

Alaska’daki performans testi ile ilgili olarak Tesla’nın resmi Twitter hesabından yayınlanan 10 saniyelik kısa video ile takipçilerine son durumu göstermeye çalıştı. Gösterilen videoda araç karların içerisinden geçerken performansının hiç de yabana atılmayacak kadar iyi olduğu gözlerden kaçmadı. Hava sıcaklığının düşmesi ile elektrikli motor performansının nasıl olacağı merak konusu.