Telegram’a Yeni Bir Özellik Geldi! WhatsApp Geriledi!

WhatsApp kullanıcılarına sunduğu sözleşme kararından dolayı minyonlarca kişi WhatsApp uygulamasını silerek Telegram’ı yükledi. Telegram da kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya başladı.
Telegram’a Yeni Bir Özellik Geldi! WhatsApp Geriledi!

Telegram kullanıcıları için mesajları otomatik silinmesi için bir özellik sundu. Özellikle geçen ayda WhatsApp’ın kullanıcılarını zorladı sözleşme nedeni ile milyonlarca kişi WhatsApp’ı silerek Telegram’a geçiş yaptı. Telegram uygulaması da güvenirliğini ispat etmek için mesajları otomatik silme özelliğini sundu. Bu sayede her geçen gün Telegram kullanıcılarının artması bekleniyor. Telegram yaklaşık 1 ay önce WhatsApp sayesinde kullanıcı sayısını artırmıştı. Kullanıcılarını Telegram da tutmak için bir takım ön çalışmalar ve özellikler sunuyor.

Telegram, yeni kullanıcıların geçmişini basitleştirecek özellikler sunuyor. Kullanıcı isterse WhatsApp geçmişini Telegram’a aktarabilecekler. Aynı zamanda kendini güncelleyerek yeni özellikler sunmaya devam edecek. WhatsApp da kendi kullanıcılarını geri kazanmak için sunacağı sözleşmesi durdurmuş görünüyor. Fakat Telegram’a ilgi arttı ve kullanıcıların WhatsApp’tan vazgeçtiğini söyleyebiliriz.

Telegram Özelliği İle Mesajları Otomatik Silebilirsiniz!

Telegram, mesajları otomatik silme özelliği ile güvenilir bir uygulama olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Mesaj içeriklerinin bir başkası ile paylaşılmayacağını ve kullanıcı isterse kalıcı olarak silinebileceğini bu özellik ile duyurdu. Mesajla gönderildikten 24 saat ya da 7 gün sonra otomatik silinecek şeklinde ayarlandı. Aynı zaman da Telegram gruplarında bu özellik kanalların yöneticileri tarafından kontrol edilebilecektir. Sunduğu yeni özellik kullanıcıların oldukça hoşuna gitti. Bu sayede güvenilir bir uygulama olduğunu tüm Dünya’ya kanıtladı.

Telegram WhatsApp’a Rakip Oldu!

WhatsApp otomatik mesaj silme özelliğini ‘’Süreli Mesajlar’’ olarak kullanıcısına daha önceden sunmuştu. Ancak kullanıcıları sunduğu sözleşme de kullanıcı bilgilerinin 3.şahıslar ile paylaşılması durumunu kabul etmeyerek WhatsApp’ı silen milyonlarca insan oldu. Büyük kayıp yaşayan WhatsApp kullanıcılarını geri döndürme yolunu ararken Telegram karşısına rakip bir uygulama olarak çıkıyor. Telegram, WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu otomatik mesaj silme özelliğinden esinlendi. Telegram kullanıcısına sunduğu otomatik mesaj silme özelliği ile WhatsApp’a rakip tek uygulamadır.

Telegram, WhatsApp sayesinde yükseldi ve kullanıcı sayısını daha da yükseltmeyi hedefliyor. WhatsApp’a rakip olarak hızla büyümesi düşünülüyor.