Telefonların pil süresini iki katına çıkaran yöntemi herkes kullanmaya başladı!

Akıllı cep telefonları ile alakalı olarak en çok yaşanan sorun şarjların gün içinde yeterli gelmemesi oluyor. Uzmanlar akıllı telefonların pil sürelerini uzatacak yöntemleri açıkladılar.
Telefonların pil süresini iki katına çıkaran yöntemi herkes kullanmaya başladı!

Akıllı cep telefonları artık hayatımızın bir parçası oldular. En çok kullanılan cihazların başında gelen akıllı telefonlar sadece telefon görüşmesi yapılmasını sağlamıyorlar. İş hayatından sosyal yaşama kadar büyük bir yardımcı olan akıllı cep telefonlarının pil süreleri çoğu zaman yeterli gelmiyor. Yüzde 100 şarj edilen piller bile yeterli gelmiyor. Üstelik kullanıla kullanıla pil süreleri kısalıyor ve şarj çok çabuk bitmeye başlıyor.

TELEFON ŞARJ EDİLİRKEN BUNLARA DİKKAT!

Cep telefonlarında piller kesinlikle yüzde 50 ile yüzde 80 arasında kalmalıdır. Pil seviyesi ne çok düşük ne de çok yüksek olmalıdır. Bu yöntemler pil ömrü uzayacaktır ve cep telefonu da daha uzun ömürlü olacaktır.

Cep telefonları gün içerisinde kısa aralıklarla şarj edilmelidir. Yalnız şarj sırasında telefonlar kullanılmamalıdır. Bu kurala uyulursa pilin ısınıp ömrünü tüketmesi engellenir.

Cep telefonunu şarjda kesinlikle unutmamak gerekiyor. Geceden cep telefonunu şarja takıp sabah almak pilin çok çabuk bitmesine neden olur. Şarj yüzde 100 seviyesine ulaştığında elektrik ile bağlantı kesilmelidir. Aksi durumda pil ısınacak ve performansı zayıflayacaktır.

Her cep telefonunda güç tasarrufu modu bulunmaktadır. Bu modda telefonun kullanılması pil ömrünü uzatacaktır. Güç tasarrufu ile akıllı cep telefonları en az olabilecek şekilde enerji harcayacaktırlar. Bu da pilin daha fazla dayanmasına ve ömrünün de uzamasına yarayacaktır.

Çoğu cep telefonunda pil takılıp çıkarılabilmektedir. Yedek pil bulundurmak da yararlı olabilir. Bu pillerin de belirlenen seviyelerde kalmaları sağlanmalıdır. Yüzde 50’nin altına düşen pil kesinlikle kullanılmamalıdır.

Tüm bu kurallara uyan ve pillerini bu çerçevede kullananların telefonları hem daha hızlı çalışacak hem de kullanım ömürleri çok daha uzun olacaktır.