Telefon IP Değiştirme Nasıl Yapılır?

Telefon IP değiştirme kolayca yapılabilen bir işlemdir. IP adresini değiştirmek için Ayarlar ve daha sonra Wi-Fi ayarları sekmesine girmeniz gerekiyor. Telefon IP değiştirme işlemini yapmak sandığınız gibi zor değildir.
Telefon IP Değiştirme Nasıl Yapılır?

Aslında bu işlemi tek bir tuşla kolayca yapabilirsiniz. Telefonlarda veya tabletler de IP adresi değişikliği yapılabilen bir işlemdir. IP adresinizi değiştirmek için ilk olarak Ayarlar sekmesine giriş yapın. Daha sonra ağ paylaşım merkezi veya Wi-Fi ayarlarına gelin. Son olarak Wi-Fi bağlantınızı kapatın ve 5 saniye kadar bekleyin. Bu işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra IP adresiniz değişmiş olacak.

IP Adresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde yaygın kullanılan IP adresleri 32 bit boyutuna sahiptir. Noktalara ayrılmış 4 tane 8 bitlik sayı ile gösterilir. Örneğin: 000.000.00.0 IP adresi telefonunuzun veya herhangi bir cihazınızın başka cihazlar tarafından rahatlıkla bulunmasını sağlar. Aynı zaman kullanım alanına göre IP adresi değişkenlik göstermektedir. Bu bilgiyi sizlere örnek vererek açıklayacağız.

A sınıfı IP adresleri: 127.000.000 aralığına sahiptir.

B sınıfı IP adresleri: 191.000.000.000 aralığına sahiptir.

C sınıfı IP adresleri: 223.000.000 aralığına sahiptir.

Telefondan IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

Telefon IP değiştirme hem Android hem de iOS telefonlar da yapılabilir. Android işletim sistemi telefonlar da ilk önce ‘’Ayarlar’’ sekmesine girin. Daha sonra Wi-Fi sekmesine girin. Karşınıza çıkan ekran da kendi internet ağınızın üzerine basılı tutun ve ağ ayarlarınızı yönetin. Ardından IP ayarları sekmesine tıklayın ve ‘’Statik’’ sekmesine tıklayın. Bu sayede IP adresiniz değişmiş olacaktır. Bunun yanı sıra bir de iOS işletim sistemlerinde IP değiştirme işlemi bulunuyor. Bunun için ilk önce ‘’Ayarlar’’ sekmesine tıklayın. Daha sonra ‘’Wi-Fi’’ bağlantısına tıklayın ve karşınıza çıkan pencere de IP ayarlarına tıklayın. Bu sayede iOS IP değiştirme işlemini başarılı bir şekilde yapmış olacaksınız.

Telefondan IP Adresi Öğrenme

Telefonlarda IP adresi öğrenme için internet tarayıcınıza giriş yapın. ‘’What is my ip’’ yazın ve karşınıza çıkan linke tıklayın. Daha sonra sol üst köşede ya da ortada ‘’My Public IPv4 is: 000.000.000 yazan kısım sizin IP adresinizdir. Bu sayede IP adresinizi kolayca öğrenebilirsiniz ve telefon IP değiştirme işlemini yapabilirsiniz.