Telefon fiyatlarında düşüş bekleniyor!

Akıllı telefon fiyatlarında stok fazlalığından dolayı düşüş yaşanacağı TF International analisti Ming-Chi Kuo tarafından açıklandı. Kuo yaptığı açıklama ile 2023 yılında akıllı telefon fiyatlarında keskin bir düşüş yaşanacağını duyurdu.
Telefon fiyatlarında düşüş bekleniyor!

Telefon fiyatlarında düşüş bekleniyor!: TF International analisti Ming-Chi Kuo tarafından yapılan açıklama ile akıllı telefon üreticilerinin mobil cihazlara yönelik zayıf talep sebebiyle çok fazla yapılan stoklarla karşı karşıya kaldığını ve bunun sonucunda ise fiyatlarda keskin bir düşüşün yaşanacağı duyuruldu. Bunun ise gerçek bir problem haline geldiğini de konuşmalarına ekledi. Söz konusu fiyat düşüş beklentisinin Türkiye'de de olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Peki akıllı telefonlarda beklenen keskin düşüşün Türkiye'de de yaşanır mı? Türkiye'de akıllı telefon fiyatlarında düşüş olacak mı? 

TF International analisti Ming-Chi Kuo akıllı telefonlarda arzda önemli bir düşüşe sebep olabileceğini de açıkladı. Ayrıca satıcıların hisse fiyatı üzerinde de olumsuz bir etkisinin öngörüldüğünü duyurdu. Üreticileri bir fiyat savaşı ilan etmeye zorlayacak gibi olduğunu öngören analist müşterilerin de ilgisini artırmak için mecburi bir fiyat düşüşü yapılacağını söyledi. Stoklarda yaşanan artış sonrasında vatandaşların ilgisini artrımak amacıyla fiyatları düşeceğini söyleyen analist Kuo "Kullanıcılar için bu, akıllı telefonları daha uygun fiyatlarla satın alabilecekleri anlamına geliyor." şeklinde konuştu.

AKILLI TELEFON FİYATLARINDA BEKLENEN DÜŞÜŞ TÜRKİYE'Yİ NASIL ETKİLEYECEK?

Satıcılardaki stok biriminin bir sorun yaratacağını ve önümüzdüki 6 ve 9 ay içerisinde daha da belirgin hale geleceğini söyleyen Kuo yeni model siparişlerinde düşüşün yaşandağını ve bu telefon markaları arasında IPhone'unda yer aldığını bildirdi. Beklenen bu fiyat düşüklüğünün ise Türkiye'yi nasıl etkileyeceği ile ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu indirimlerin Türkiye'deki akıllı telefon fiyatlarında nasıl bir etkiye sahip olacağı ile ilgili belirsizlik söz konusu.

İlgili Haberler