Teknoloji devi Google'da yeni işten çıkarma dalgası

Ekonomik olarak yaşanan dalgalanmalar dev şirketleri de olumsuz etkilerken toplu işten çıkarma haberleri peş peşe geliyor. Bu haberlerden birini de Google duyurdu.
Teknoloji devi Google'da yeni işten çıkarma dalgası

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik dalgalanma, gelişen yapay zeka teknolojisi ve pandemi sonrası değişen çalışma koşulları ne yazık ki büyük bir işten çıkarma dalgası yaşanmasına neden olmuştu. Özellikle de teknoloji sektöründe yaşanan işten çıkarmalara bir yenisi daha eklendi.

Dünyanın en büyük markalarından biri olan ve en çok kullanılan arama motoru olan Google yeni bir işten çıkarma kararı daha açıkladı. Google sözcüsü yapmış olduğu açıklamasında şirketin dev yatırımlarına devam ettiğini bu nedenle bürokrasinin azaltıldığını ve istihdam konusunda yeni kararlar uygulanacağını duyurdu.

GOOGLE'DEN DEV İŞTEN ÇIKARMA KARARI!

Google yeni bir oluşuma gitme kararı alırken şirket içerisindeki bürokrasinin azaltıldığı ve verimi arttırmak için yeni atırımlara imza atıldığı ifade edildi. Şirket tarafından yeni bir işten çıkarma kararı alındığı ifade edilirken ancak işten çıkartılan kişilerin şirket içerisinde farklı pozisyonlara başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

Yeniden yapılanmaların normal iş akışının bir parçası olduğu kaydedilen açıklamada, etkilenen çalışanların küçük bir yüzdesinin Hindistan, Chicago, Atlanta ve Dublin'in aralarında olduğu uluslararası ve yerel olarak yatırım yapılan merkezlere kaydırılacağı aktarıldı.

Şirket tarihinin en büyük işten çıkarmalarını geride bıraktığımız sene yapan Google bu sene içerisinde de farklı departmanlarda çok sayıda kişinin işine son vermişti. Özellikle de gelişen yapay zeka teknolojisinin bu işten çıkarmalarda büyük pay sahibi olduğu iddia edilmişti.