Tapuda yeni dönem başladı! Bundan sonra böyle olacak

Tapu ile ilgili işi olanlara önemli bir açıklama yapıldı. Aktarılan son habere göre tapu işlemlerinde güvenliğin en üst seviyeye çıkarılması için ek güvenlik getirildiği açıklandı. Tapudaki yeni değişiklikler merak konusu olurken detaylar açıklandı.
Tapuda yeni dönem başladı! Bundan sonra böyle olacak

Tapudaki yeni değişiklikleri Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı açıkladı. Özelmacıklı tapudaki değişiklikle ilgili bilgi verirken, bundan sonra e-devlet şifresinin yeterli olmayacağının altını çizdi.

edevlet-2-1475634.jpg

YENİ GÜVENLİK SİSTEMLERİ DEVREYE GİRİYOR

Tapuda güvenliğin sağlanması için yeni güvenlik sisteminin detayları açıklandı. Web tapu üzerinde yapılan değişikliğe ilişkin merak edilenler belli oldu. Özelmacıklı yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Web tapu aslında tapu işlemlerinin başlatıldığı bir sistem olarak adlandırılıyor. Tapu dairelerinde tüm işlem başvuruları bu sistem üzerinden alınıyor. Bir yeri satmak isteyen bir yerin intikal gibi işlemini yaptırmak isteyen kişiler, tapu kayıtlarını görmek isteyen kişiler web tapu sistemini kullanıyor.

Web tapu işlemlerine giriş için iki aşamalı kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. Ek doğrulama ile beraber kişilerin sadece e-Devlet şifrelerinin yeterli olmayacağı, aynı zamanda cep telefonu ve hat üzerinden de bir doğrulama sisteminin kurulmasıyla iki aşamalı bir sistem olduğunu ifade edebiliriz”

BAŞVURULAR ARTIK BU SİSTEM ÜZERİNDEN YAPILACAK

Tapu dairelerinde yapılacak olan işlemlerde tapu üzerinden başlatılmasının zorunlu olduğu ifade edildi. Her yıl milyonlarca giriş olduğunu ifade eden Özelmacılıklı, Burada tapu kayıtlarının görüntülenmesi başta olmak üzere tapu işlem başvuruları bu sistem üzerinden yapılıyor” diyerek yeni sistem hakkında bilgi verdi.

DÜŞÜŞLER BAŞLAYABİLİR

Uzman isim, açıklamasının devamında ilan sayılarındaki düşüşlerin bu olaydan sonra başlayabileceğini ifade etti. Gerçekte olmayan satıcıların, sahte ilanların artık piyasadan elenebileceğinin altını çizen Özelmacılıklı, e-Devlet üzerinden doğrulama işleminin 4 TL bedelle ya da SMS üzerinden telefon numarası ile yapılabileceğini de belirtti.