Sürücülere kötü haber! O markanın araçları geri çağırılmaya başlandı

Sürücülere kötü haber verildi! Aktarılan son habere göre araç markasında bir dünya devi olan Honda, bazı araçlarını geri çağırmaya başladı. Peki, Honda, hangi araçlarını geri çağırmaya başladı? İşte detaylar!
Sürücülere kötü haber! O markanın araçları geri çağırılmaya başlandı

Japon merkezli araç üreticisi olan Honda, bazı modelleri için geri çağırma işleminin başlatıldığını duyurdu. ABD’de önemli bir geri çağırma işleminin başladığı ifade edilirken, sürücüler hangi marka ve modelin geri çağırıldığını merak etmeye başladı.

Yapılan son açıklamaya göre belli Honda Civic modellerini geri çağırılmaya başlandı. Geri çağırılmasının en temel sebebi ise Civic modellerindeki kremayer dişlilerin yanlış uzunlukta monte edilmiş olması. Bu sebeple Honda, Civic modellerinden bazılarını güvenlik sebebi ile çağırmaya başladı.

176 BİNDEN FAZLA ARAÇ GERİ ÇAĞIRILDI

Honda’nın geri çağırdığı araçların sayısının toplamda 176 bin 410 olduğu belirtildi. Bu araçların tamamının ise 2022 ve 2024 yılları arasında üretildiği ortaya çıktı. Honda, açıklamasında sorunun olduğunu kabul ederek, sürücülerin güvenliğinin sağlanması açısından araçların geri çağırılmaya başlandığı belirtildi.

NEDEN GERİ ÇAĞIRILIYOR?

Yapılan açıklamada kremayer dişlililerinin yanlış uzunlukta monte edilmesi sebebi ile Honda araçlar geri çağırılmaya başlandı. Bu kısmın yanlış monte edilmesi, araçların ön tekerleklerinin daha fazla monte edilmesine neden olabilir. Özellikle araçların sert dönüş ya da ani hareket yapması tehlikeli durumları ortaya çıkarabilir.

Marka, bütün bunların bilincinde olarak araçlarını geri çağırmaya başladı. Türkiye’deki Civic modellerinin bu geri çağırılmadan etkilenmeyeceğinin de altı çizildi.