Süper bilgisayar kıyametin ne zaman ve nasıl kopacağını tahmin etti

Kıyametin kopacağı bizler için bilinen bir gerçek. Konu ile ilgili İngiltere’de bilim adamları süper bilgisayar üzerinden kıyametle ilgili bazı çalışmalar yaparak bir rapor hazırladı. Buna göre kıyametin nasıl ve ne zaman kopacağını tahmin ettiler.
Süper bilgisayar kıyametin ne zaman ve nasıl kopacağını tahmin etti

İnsanlık tarihi boyunca kıyametin nasıl ve ne zaman kopacağını araştırdı. Günlük hayattaki pek ço ipucu aslında bize kıyametle ilgili tahminler yürütmek için fikir veriyor. İngiltere’deki bilim adamları da süper bilgisayarları kullanarak kıyametle ilgili bir çalışma yaptı.

RAPOR DİKKAT ÇEKİCİ

Süper bilgisayarın hazırladığı rapora göre sonuçlar aslında hemen hemen hepimizin bildiği ve tahmin ettiği şekilde. Bilgisayarın çalışma sonucuna göre raporda kıyametin Dünya’nın hızlıca ısınmaya başlayacağı ve ısının zirvedeyken kopacağı şeklinde..

screenshot-2.png

SÜPER KITA ORTAYA ÇIKACAK

Raporun devamında göre dünya ilerleyen zamanlarda çok yüksek sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak. Peş peşe volkanik patlamaların meydana gelmesi bekleniyor. Olan bu volkanik patlamalar ise Süper Kıta’yı ortaya çıkaracak. Bu süper kıtadan sonra dünyanın başına başka olayların da gelmesi bekleniyor.

Rapora göre Amerika ve Asya ileride Amasia isimli (Amasya) kıtayı ortaya çıkarabilir.

screenshot-1.png

VÜCUT ISILARI DÜZENLENEMEYECEK

Raporun yazarlarından olan Alexander Farnsworth'ün iddiasına göre de, "Aşırı hava sıcaklıkları ve yüksek nem meydana geldiğinde insanlar bu ısıyı terleyerek vücutlarından atamayacaklar. Vücut ısılarını düzenleyemedikleri için de Dünya'dan yok olacaklar” şeklinde.

Süper kıta çok daha sıcak ve nemli tropikal topraklardan oluşacak. Bu da karbondioksitin iki katına çıkmasına ve güneşin 2,5 kat daha radyasyon yaymasına neden olacak. Raporun devamında dünya bu süreç içerisinde 70 dereceye çıkan sıcaklıklar, yüksek karbondioksit ve yoğun güneş enerjisi gibi önemli tehditlerle karşı karşıya kalacak.

Bilgisayarın tahminine göre insanlar bu sorunlar için bir çözüm bulmazsa, kıyamet 250 milyon yıl sonra kopabilir.