Son Teknoloji İle Ölmüş Kişilerin Fotoğrafı Canlanıyor

Son zamanlarda bazı bireyleri duygulandıran bazı bireyleri ise ürküten bir platformun gündeme geldiğini görmekteyiz. Soyağacı oluşturma platformu MyHeritage, yeni bir hizmeti ortaya koydu.
Son Teknoloji İle Ölmüş Kişilerin Fotoğrafı Canlanıyor

Deep Nostalgia

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza giren son teknolojilerden bir tanesi de Deep Nostalgia isimli hizmet oldu. Aslında bu hizmet çizgi filmlerden ve korku filmlerinden sıklıkla karşımıza çıkan işlemler arasında yer almakta.

Hemen hemen her birey çizgi filmlerde ya da korku filmlerinde fotoğraflardaki siluetlerin hareket ettiğini, göz kırptığını, gözlerini sağa ve sola çevirdiğini, gülümsediğini ya da farklı bir mimikte bulunduğunu görmüşsünüzdür. Bu durum çizgi filmlerde bireyleri eğlendirirken korku filmlerinde korkutmaktadır. Peki, gerçek hayatta bireyler buna nasıl tepki vermektedir?

Deep Nostalgia teknolojisi, bireylerin fotoğraflarından onların hareketli hale getirilmesini sağlıyor. Bu sayede yıllar önce çekilmiş olan fotoğrafların bizlere bakarak gülümsediğini görebiliyoruz. Ayrıca bu fotoğraflar yalnızca gülümsemiyor, aynı zamanda farklı mimikler de yapabiliyor.

Deepfake teknolojisi son birkaç yıl içerisinde hayatımıza dahil oldu. Ancak bu teknoloji henüz ülkemizde kullanılıyor değil. Yine de bu hizmetin her geçen gün biraz daha büyüdüğü ve yaygınlaştığı bilinmekte ve görülmekte. Belki de yalnızca birkaç yıl içerisinde hemen hemen herkes bu hizmetten yararlanmaya başlamış olacak.

1 Milyondan Fazla Kişi Yararlandı

Deepfake teknolojisi, günümüz dünyasında hala alışılagelmişini dışında bir hizmeti içeriyor. Zira bu hizmet sayesinde fotoğraflar hareketli hale gelebiliyor. Ancak bu hareketlilik gif hareketliliğinden ziyade gerçekçi bir hareketlilik. Teknoloji, bir algoritma sayesinde çalışıyor.

Soyağacı oluşturma platformu MyHeritage, 2003 yılından beridir hizmet veriyor. Bu platformu kullanan milyonlarca kişi bulunmakta. Platform, soyağacı oluşturma platformu. Sitenin dünyaca ünlü hale gelmesini sağlayan gelişme ise oldukça yakın bir zamanda oldu. Çünkü site, Deep Nostalgia teknolojisi kullanmaya başladı ve yalnızca 48 saat gibi kısa bir süre içerisinde 1 milyondan daha fazla kişi bu teknolojiden yararlandı. Bu sayede bireyler vefat etmiş olan akrabalarının fotoğraflarını hareketlendirdi.

Öte yandan bu platformu suiistimal eden kullanıcılar da oldu. Zira MyHeritage sitesi Deep Nostalgia hizmetine ses eklemeyeceği duyurmuştu ancak bazı kullanıcılar farklı metotlarla ses de ekledi.