SON DAKİKA! Öğrencilere bilgisayar telefon cihaz desteği ÜCRETSİZ internet başvuru adresi ve şartları açıklandı

Gençlere teknolojik cihaz desteği ve bedava internet başvurusu başladı. İşte başvuru ekranı ve şartları...
SON DAKİKA! Öğrencilere bilgisayar telefon cihaz desteği ÜCRETSİZ internet başvuru adresi ve şartları açıklandı

SON DAKİKA! Öğrencilere bilgisayar telefon cihaz desteği ÜCRETSİZ internet başvuru adresi ve şartları açıklandı - Milyonlarca öğrenci ve velisinin beklemiş olduğu teknolojik cihaz desteği ile bedava internet için başvurular başladı.

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin öncesinde AK Parti tarafından açıklanan seçim vaatleri arasında yer alan gençlere ücretsiz internet ve teknolojik cihazlarda devlet desteği için başvuru ekranı açıldı. Gençler için başvuru adresi de verilirken başvurusunu yapan gençler her ay 10 GB bedava interneti 12 ay boyunca kullanabilecekler. Ayrıca cep telefonu, tablet ve bilgisayar desteği de alabilecekler.

GENÇLERE ÜCRETSİZ 10 GB BEDAVA BAŞVURU EKRANI ADRESİ AÇIKLANDI!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yapmış olduğu son dakika açıklaması ile "Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı! Tablet, Cep Telefonu, Bilgisayar Desteği, 12 ay boyunca aylık 10 GB İnternet. Başvuru ve detaylar http://gsbbiz.gsb.gov.tr ve GSBBiz mobil uygulamasında" diyerek beklenen müjdeyi verdi.

basvuru-basladi.jpg

ÖĞRENCİLERE CEP TELEFONU, TABLET VE BİLGİSAYAR DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2) Açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olmak.

3) Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak.

4) Teknolojik cihaz desteğinden, taşınabilir veya masaüstü bilgisayar, tablet veya mobil telefon cihazlarından satın alınmak suretiyle yararlanılabilir.

5) Yurt dışından alınan cihazlara teknolojik cihaz desteği verilemez.

6) Teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunulan bilgisayar cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9.500 Türk Lirasından az olması gereklidir.

cihaz.jpg

destek-1.jpg

24) Teknolojik cihaz desteğinden yararlanma şartlarının başvuru sırasında bulunmadığının sonradan anlaşılması veya destekten usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21 / 7 / 1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanununun 51 inci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte öğrenciden genel hükümlere göre geri alınır.

Bu şartları taşıyan kişiler başvuru yaparak cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımında 5 bin 500 liraya varan destek alabilecek.